7 moduri prin care iti poti impresiona seful

7 moduri prin care iti poti impresiona seful
  calendar_month        
Esti o angajata model. Ajungi intotdeauna prima la birou, pregatesti cafeaua, rezolvi toate taskurile de peste zi, ba chiar te oferi sa faci ceva in plus, stai cel putin o ora peste program, insa eforturile tale par ca sunt invizibile in fata sefului. Poate ca ar fi cazul sa schimbi cate ceva in modul tau de abordare a jobului. Vrei sa cresti in ochii sefului si sa il impresionezi? Iata cateva metode simple care ti-ar putea fi de folos in atingerea scopului.

1. Indrazneste sa il contrazici

Pana acum ai facut intocmai asa cum ti-a spus seful, fara sa ii spui propriul punct de vedere? Ei bine, de acum poti incepe sa-l contrazici atunci cand ai impresia ca propunerile lui nu pot fi realizate sau atunci cand pot fi imbunatatite. Contrar a ceea ce se crede, seful nu vrea sa fie aprobat in toate situatiile. Uneori, pana si el simte nevoia sa aiba o a doua parere in ceea ce priveste deciziile pe care le ia. Daca este cazul sa il contrazici, fa acest lucru, insa intr-un mod diplomat. Cu siguranta iti va aprecia efortul si implicarea.

2. Accepta criticile si imbunatateste-ti performantele

Ai tendinta sa iei foc atunci cand seful iti face observatie ca ai gresit sau cand nu ai terminat proiectele la timp? In loc sa-i aduci argumente care sa-ti motiveze cauza, mai bine accepta criticile si incearca sa-ti imbunatatesti performantele. Daca vei avea rezultate mai bune, cu siguranta iti vei impresiona seful.

3. Imparte laudele cu ceilalti colegi

Lucrezi impreuna cu alti colegi la un proiect, insa seful te lauda doar pe tine? Frumos este sa imparti laudele cu ceilalti colegi care au lucrat cot la cot cu tine. In acest fel, ii demonstrezi sefului tau ca nu esti egoista si nu urmaresti sa obtii o promovare lasandu-i pe ceilalti in urma.

4. Economiseste banii companiei

In aceste vremuri afectate de criza financiara, companiile incearca sa faca economii. Vrei sa-ti impresionezi seful? Atunci nu-i cere o marire de salariu, desi esti constienta ca o meriti si ca muncesti din greu pentru a castiga mai multi bani. Chiar daca nu iti spune, seful tau apreciaza efortul pe care il depui pentru bunul mers al companiei. La momentul potrivit, vei fi rasplatita mai mult pentru munca pe care o depui in sanul firmei.

5. Invata cate ceva si dincolo de ce scrie in fisa postului

Intr-o companie, desi fiecare stie ce are de facut, ar fi bine sa inveti lucruri noi, care nu tin neaparat de jobul tau. Cine stie cand este nevoie de ajutorul tau? Seful tau va remarca interesul pe care il arati fata de companie si isi va da seama ca esti o angajata valoroasa.

6. Vino cu propuneri noi

Ai o idee care crezi ca ar ajuta compania sa obtina profit? O poti impartasi cu seful tau. Daca se va demonstra ca este viabila, vei primi laude si aprecieri din partea sefului. Daca nu va avea succes ideea ta, nu-ti face griji. Seful tot te va aprecia si iti va lauda initiativa de a gasi solutii optime pentru companie.

7. Ajuta-ti seful

Nu trebuie sa-ti placa de seful tau pentru a-i sari in ajutor atunci cand are nevoie. Studiile recente arata ca multi manageri nu fac altceva decat sa mearga la intalniri si sa isi verfice mailurile. Putini dintre acestia chiar fac ceva concret, dar chiar si asa nu-ti poti lasa seful la greu. la randul lui, el trebuie sa dea explicatii superiorului si daca lui ii merge prost, acest lucru s-ar pitea rasfrange si asupra ta.Tu ce faci pentru a-ti impresiona seful? Esti adepta linguselii sau preferi sa-l impresionezi prin munca?

Recomandari