Afla ce vor sefii

Afla ce vor sefii
  calendar_month        
Indiferent daca lucrezi intr-o multinationala sau intr-o firma cu numai cativa angajati, responsabilitatile pe care le ai sunt cam aceleasi. Mai ales in fata sefului, mereu nemultumit.

Asa ca, incearca sa afli ce vrea seful tau de la tine. Chiar daca ai impresia ca stii ce ai de facut, la evaluarile semestriale sau atunci cand vei dori sa ceri o marire de salariu, s-ar putea sa ai surprize.

In primul rand, daca esti noua in departamentul respectiv sau, din contra, seful este ultimul sosoit in cadrul companiei, incearca sa afli de la fostii subalterni ce asteptari are acesta de la angajati. Uneori, angajatorii se asteapta ca subalternii lor sa stie anumite lucruri, sa faca diverse activitati, ne mai considerand necesar sa le aminteasca de aceste taskuri.

Si mai important este sa iti cunosti indeaprope fisa de post . Acesta este un document pe care orice companie este obligata sa il inmaneze angajatilor. Astfel, vei stii care sunt sarcinile pe care trebuie sa le indeplinesti si standardele pe care acestea trebuie sa le atinga.

Daca anumite cerinte nu iti sunt clare, cere-i sefului o intrevedere in care sa iti dea explicatiile de care ai nevoie. Nu te teme ca ai putea pune intrebari ridicole. Dupa cum spune un proverb, mai bine prost pentru o clipa, decat pentru totdeauna.

Iata, totusi, o lista cu principalele asteptari ale sefilor:

1.Sa fii directa si sincera

Cel mai bine este sa iti tii seful la curent cu ce se intampla in companie. O buna comunicare este esentiala. Asa ca nu te sfii sa ii dau sefului sfaturi si chiar sa ii atragi atentia atunci cand greseste. Desigur, tonul face muzica. In acelasi timp, spune-i ce asteptari ai tu de la el.

2.Sa fii entuziasta si sarguincioasa

Oricat de tentante ar fi povestile din vacanta le colegei, la serviciu, vezi-ti de trebuiri. Nu lasa micile distractii sa iti strice concentrarea. In plus, incearca sa ramai optimita sis a-ti pastrezi zambetul pe buze indiferent de situatie.

3.Sa fii descurcareata

Sefilor le plac angajatii descurcareti care le dau de cap tuturor problemelor. Pune-ti mintea si mai ales imaginatia la contrubutie si incearca sa gasesti solutii noi care sa iti faca munca mai eficienta.

4.Sa fii respectuoasa si loiala

Oricat de prietenos ar fi, seful rame sef. Asa ca inceraca sa pastrezi anumite limite, chiar daca el are un comportament colocvial. In plus, cei aflati in functii de conducere adora sa fie laudati. Asta nu inseamna ca trebuie sa devii lingusitoare. Ci doar sa le punctezi reusite, mai ales in fata persoanelor straine.

5.Sa fii consecventa

Incearca sa dai acelasi randament, indiferent de ora si starea de spirit. Lasa-ti problemele personale acasa, iar daca lucrezi mai bine dimineata, fa tot posibilul sa rezolvi taskurile importante de la prima ora.

6.Sa ai simtul umorului

Desi nu este scris in fisa postului, trebuie sa stii sa faci haz de necaz. Orice sef isi doreste un angajat zambitor, gata sa vada si partea plina a paharului si care sa stie sa destinda atmosfera.

Recomandari