Cariera de succes a secolului al XXI-lea

Cariera de succes a secolului al XXI-lea
  calendar_month        
Atunci cand vine vorba despre modelul modern de dezvoltare al carierei, singurul lucru la care cu totii speram este schimbarea. Cu ajutorul tehnologiei, telecomunicatiilor, si a comertului online, modul in care acum se munceste a fost reinventat. Sa fii propriul tau sef si micile companii au devenit noul model de afacere.

Iar schimbarile in cariera vor deveni mai frecvente datorita rapiditatii cu care organizatiile si industriile se schimba. In final, linia de despartire dintre viata personala si cea profesionala a unui om va deveni din ce in ce mai invizibila. Cum lumea moderna a muncii se schimba continuu pentru a fi in ton cu agitatia si modul nostru de viata. Iata cateva caracteristici ale noului nostru loc de munca:

Cuantificarea succesului in cariera in functie de satisfactiile personale si dupa statutul obtinut
Brandul personal
Folosire intensa a echipamentului tehnologic
Schimbarea dupa modelul de management si lidership (mai putin arogant la nivel de top si mai puternic la nivel mai mic)
Nevoie de networking si promovare de sine
Experienta in toate domeniile
Crerea unui plan flexibil, potrivit pentru munca respectiva
Majorarea locurilor de munca pentru femei si minoritati
Toate lumea este reponsabila cu ce are de facut. Cu totii stim ce directii avem in cariera.

De asemenea, secolul al XXI-lea ne ofera multe avantaje:

Mai multe oportunitati de cariera pentru toata lumea
Libertatea de a alege dintr-o varietate de joburi, sarcini, si proiecte
Mai multa flexibilitate in ceea ce facem, adica munca de acasa sau prin telefon, internet etc.
Mai mult control asupra timpului nostru
Oportunitati mai mari de a ne afirma prin munca
Abilitatea de a-ti construi si reconstrui cariera in functie de propriile valori si interese
Oportunitate mai mare de a-ti dezvolta aptitudinile lucrand in diferite domenii
Oportunitatea de a crea nevoi
Ocazia de a fi angajat independent si de a-ti oferi serviciile

Cum poti naviga in siguranta prin viata turbulenta si plina de neprevazut a carierelor? Fiind proactiv, folosindu-te de o buna strategie de marketing, prin abilitati noi, si prin gasirea echilibrului in viata.


Fii proactiv. Trebuie mereu sa gasesti noi modalitati de a te fololsi de talentele si darurile pe care le ai in economie. Aceasta aborare presupune o gandire creativa, promovare puternica de sine, si implicarea in dezvoltarea carierei tale. Daca stai implicat in asociatii profesionale, reteaua ta de prieteni nu va face altceva decat sa te ajute foarte mult sa progresezi.

Promovare prin marketing. Trebuie sa iti tii mereu CV-ul la curent cu ultimele lucruri pe care le-ai facut. Nu vei stii niciodata cui vei vrea sa il dai sau sa ajunga undeva. Daca esti in afacerea proprie, foloseste-te de carti de vizita atragatoare. Internetul este cea mai noua modalitate si cea mai eficienta de promovare. Profita de acest mijloc si creaza-ti un site personal.

Ai carte, ai parte. Omul cat traieste invata, asa trebuie sa faci si tu. Nu astepta pana cand iti vei pierde locul de munca sa incepi sa inveti lucruri noi sau sa dezvolti noi aptitudini. Realizeaza nevoia de a participa la traininguri sau cursuri deschise in domeniul tau de dezvoltare. Tine minte cele mai importante calitati care te vor ajuta mereu sa promovezi in cariera: comunicare, abilitati in folosirea calculatorului, creativitate, si servicii cu clientii.Echilibrul in viata. Exista patru dimensiuni ale vietii: iubire, munca, timp liber si cunoastere. Tine minte ca munca nu este decat o bucatica din placinta vietii. Asigura-te ca le impaci pe toate cele patru dimensiuni in asa fel incat sa capeti un echilibru, singurul care te va face sa te simti implinit cu adevarat.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

ce tara ti s ar potrivi
  • person

    "never say never"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right