Ce faci cand nu obtii promovarea dorita?

Ce faci cand nu obtii promovarea dorita?
  calendar_month       web myjob.ro  
Este cu adevarat dezamagitor sa primesti toate semnele ca urmeaza o promovare la job si sa nu o obtii.

Esti specialista in munca pe care o faci, dar altcineva a primit promovarea. Care ar trebui sa fie urmatorul pas pentru tine? Este usor sa te lasi prada frustrarii si sa simti ca viitorul este gri. Totusi, gandeste-te mai bine si afla ce poti face pentru a-ti relua drumul spre succes.

Analizeaza situatia

Ai respectat procedurile companiei? Exista organizatii unde se anunta un job vacant la care pot candida angajati ai companiei pana la o anumita data. Daca nu ai urmat procedura, acest lucru te-a costat jobul.

Daca pozitia vacanta nu a fost una publica, a fost seful tau constient de aspiratiile tale? Este indicat sa impartasesti obiectivele profesionale cu propriul manager. Nu doar ca te va avea in vedere pentru viitoarele oprotunitati, insa un manager bun te va ajuta sa te dezvolti pentru a putea fi promovata pe criterii reale de aptitudini si rezultate.

Priveste inca o data cerintele jobului in care ai vrut promovarea

Compara atributiile pe care le-ai fi avut in urma promovarii cu aptitudinile si calificarile tale prezente. Esti cu adevarat pregatita pentru a fi promovata? Exista oportunitati de dezvoltare pentru tine?Nu fii rautacioasa cu persoana care a obtinut promovarea in locul tau
Incearca sa iti controlezi furia, frustrarea sau dezamagirea vizavi de cine a primit promovarea pe care tu considerai ca o meriti. In locul unei atitudini reci, incearca sa conturezi o relatie cu ea/el, mai ales daca este noul tau manager. Este de preferat sa fii diplomata, poti invata lucruri de care sa te folosesti pe viitor.

Ce faci daca persoana care a obtinut promovarea are mai putine studii decat tine si mai putina experienta? Acest lucru se poate intampla adesea. Priveste mai in profunzime, la aptutudinile pe care aceasta le detine, cum ar fi:
capacitatea de a motiva oamenii;
abilitati decizionale;
arta de a negocia.


Cand promoveaza pe cineva la job, cei care se ocupa cu managementul tin cont, si de realizari, in raport cu anii de experienta. Ar trebui sa privesti si tu lucrurile din acelasi unghi. Promovarea doar pe baza functiei detinute anterior si ignorarea meritelor poate demotiva angajatii. Este dificil, dar necesar sa te analizezi si sa vezi cum ti-ai putea imbunatati imaginea la job, activitatea sau abilitatile. Nu cauta defectele la cel care a obtinut promovarea, nu te ajuta deloc.

Programeaza-ti o intalnire cu propriul manager

Dupa ce ai analizat situatia si te-ai privit critic, lasa la o parte resentimentele si solicita o discutie fata in fata cu propriul sef. Scopul este dublu: in primul rand, il pui pe manager in tema in legatura cu obiectivele tale de cariera si apoi afli ce crede despre punctele tale slabe.

Intreaba-ti seful despre aspecte concrete, precum:
Ce pot face pentru a ma pregati pentru urmatoarea oportunitate de promovare?
Credeti ca sunt potrivita pentru o asemenea pozitie?
Daca spune ca nu, intreaba care sunt motivele.
Care ar trebui sa fie cursul carierei mele, din perspectiva dumneavoastra, din acest punct?
In ce privinta ar trebui sa depun mai mult efort pentru a-mi imbunatati activitatea si abilitatile?

Cere responsabilitati in plus pentru actualul job, ca sa te pregatesti pentru o viitoare promovare. Incheie intalnirea trasand propriul plan de dezvoltare a carierei. In urmatoarea perioada, adu in discutie noile tale atributii si felul in care reusesti sa le faci fata, pentru a-ti tine seful la curent cu evolutia ta.Cariera ta este responsabilitatea ta, compania este cea care se se preocupa cu obtinerea de profit pentru actionari. Nu lasa ca managementul propriei cariere sa fie facut de altcineva. Ia atitudine si fii pregatita pentru urmatoarea promovare!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Zodiac: Triunghi aerian
  • person

    "despre emy"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right