Ce sa faci si ce nu la o petrecere de Craciun la munca

Ce sa faci si ce nu la o petrecere de Craciun la munca
  calendar_month        
Ai de gand sa mergi la o petrecere de Craciun organizata de compania la care lucrezi in acest an?

Poti sa profiti de ocazie si pe langa distractie, ai sansa sa te remarci in fata unor oameni importanti din firma cu care nu ai ocazia sa vorbesti prea multe in mod normal, sau ai putea avea ghinionul sa te porti nefireste si sa fii luata drept neserioasa.

Mai jos am realizat o lista cu regulile stricte pe care trebuie sa le respecti la petrecerea de Craciun a firmei:

- Nu uita ca o petrecere de birou nu este ceea ce vrea sa para in totalitate, adica un eveniment social pentru recompensarea angajatilor si cresterea moralului, ci este o afacere. Realizeaza ca orice comportament al tau este studiat minut cu minut, fie ca este involuntar sau nu.

- Nu refuza o invitatie pentru o astfel de petrecere; daca eviti sa apari, s-ar putea ca reputatia ta sa aiba de suferit. Daca apari, incearca sa stai cel putin 30 de minute. Evident, exista si extrema. Nu ramane printre ultimii plecati de la party.

- Nu aduce tot feluri de cadouri trasnite sefilor si nu face nicio nebunie pe care ai face-o la o petrecere personala. Distreaza-te la petrecere. Angajatorii au cheltuit bani buni pentru organizare, asa ca s-ar putea sa fie si singura recompensa pe care o primesti anul acesta.

- Nu scoate de la naftalina tinuta de club decoltata pentru acest eveniment - intereseaza-te daca este o petrecere tematica, formala sau casual. Cel mai sigur este sa porti haine casual. Tine-ti mainile acasa. Nu flirta si evita comportamentele iesite din comun.

- Nu petrece toata seara discutand afaceri. Vei avea pentru totdeauna eticheta de plictisitoarea biroului. Comunicarea cu sefii si colegii trebuie sa fie pozitiva si optimista. Nu te plange pentru orice si nu blama pe nimeni din cadrul companiei.

- Nu monopoliza conversatia si nu discuta despre tine sau despre realizarile tale prea mult. Arata ca ai interes si pentru restul. Ai grija sa ai mereu o mana libera pentru a saluta lumea care vine la petrecere. Paharul de bautura tine-l intotdeauna in mana stanga, pentru ca salutul tau sa nu fie rece si ud.

- Nu consuma prea mult alcool doar pentru ca este gratis si nici nu te infige in bufetul cu mancare prea evident. Cheia consta in moderatie. Intotdeauna poti manca si bea cat vrei, dupa petrecere.

- Nu-ti face aparitia insotita de partenerul tau, daca nu stii sigur ca este permis, deoarece multe dintre aceste petreceri sunt doar pentru angajati, fara invitati in plus. Daca este permis, nu invita persoane care nu se potrivesc atmosferei.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right
Fiica mea, mandria mea
Shop Ele.rochevron_right