Cum faci rost de-o marire de salariu?

Cum faci rost de-o marire de salariu?
  calendar_month        
Astazi, daca vrei o marire de salariu, trebuie chiar s-o meriti! Iata cateva trucuri care te pot ajuta.

Fii colega la care apeleaza toata lumea

De fiecare data cand cineva nou depinde de tine, factorul tau de "neinlocuire" creste. Cunoaste-ti colegii si gandeste-te cum ii poti ajuta.

Fa-ti un nume in firma

Daca nu esti in firma de foarte multa vreme, dar vrei o marire de salariu, atucni trebuie sa-ti demonstrezi valoarea. Singura persoana care stie exact ce face in fiecare zi esti tu, asa ca tine-ti o lista cu toate succesele si realizarile tale. Cand va fi timpul sa ceri marirea, vei avea argumente.

Cauta feedback

Nu vrei sa astepti momentul discutiei despre salariu pentru a afla ce crede seful despre slabiciunile tale. Fii proactiva si intreaba. Seful va aprecia atitudinea ta si iti va fi recunoscator ca intrebarea a venit de la tine.

Invata ceva nou

In loc sa-ti perfectionezi un talent, mai bine invata sa fcai ceva nou. Chiar daca trebuie sa muncesti un pic in plus, faci o investitie ce va da rezultate mai devreme sau mai tarziu.

Gaseste-ti un mentor

Sefii din companie stiu multe si au o experienta vasta, pe care ar putea fi dispusi sa o impartaseasca unui invatacel. Alege-ti un mentor caruia sa-i admiri stilul de lucru (nu pe seful direct) si invita-l la o cafea. In timp, daca mentii relatia, iti vei fi castigat un aliat puternic, care va spune lucruri frumoase despre tine cand se va ivi ocazia.

Lauda-te singura

Nimanui nu-i plac laudarosii, insa trebuie sa te asiguri ca oamenii potriviti stiu ca faci munca ce contribuie la succesul lor.

Cere-o!

Daca ai facut toate aceste lucruri de mai sus, probabil ca oamenii din firma te-au observat, dar asta nu inseamna ca iti vor oferi marirea de salariu automat. Programeaza-ti o intalnire cu seful si spune-i care este noul tau pret!


Autor: Nuage

Recomandari