Cum sa lucrezi alaturi de sot

Cum sa lucrezi alaturi de sot
  calendar_month        
In functie de cum pui problema si de cum reusesti sa reactionezi in diferite situatii, sa lucrezi alaturi de sot poate fi cel mai bun sau cel mai rau lucru pentru relatia voastra.

Astfel, un loc de munca comun poate face ca mariajul vostru sa fie mai puternic ca niciodata. In acelasi timp, acesta poate fi un factor care sa duca la divort.


Iata ce anume trebuie sa faci pentru a lucra foarte bine alaturi de sotul tau si pentru a va consolida casnicia in acelasi timp cu cariera.

1. Separa munca de locul de munca

Atunci cand sunteti la job purtati-va ca niste profesionisti. Evitati sa folositi forme de alint, sa aveti gesturi de afectiune sau sa va impuneti unul in fata celuilalt intr-un mod deranjant, ca si cum ati vorbi despre ce ati vrea sa mancati la cina.

Mediul profesional trebuie sa fie total separat de sanul familiei din toate punctele de vedere.

De asemenea, ar fi bine ca problemele de la munca sa nu apara in discutiile de acasa si sa le rezolvati pe acestea in timpul celor 8 ore de munca.

2. Arata-i respect

Este mult mai usor sa separi familia de serviciu atunci cand sunteti respectuosi unul cu celalalt. Acest lucru este, desigur, valabil atat pentru acasa, cat si pentru locul de munca. Este adevarat ca poate fi destul de dificil, insa folositi intotdeauna cuvintele "te rog frumos" si "multumesc", indiferent ca unul dintre voi este subordonat celuilalt sau sunteti pe aceeasi pozitie. Pastreaza acel dram necesar de curtoazie, bunatate si politete.

3. Mentine-ti individulitatea

Chiar daca sunteti casatoriti si lucrati impreuna, nu inseamna ca trebuie sa fiti tot timpul impreuna. Iesiti la masa separat, plecati de acasa sau de la birou la cateva minute diferenta etc. Acest lucru te va ajuta atat pe tine, cat si pe el sa va mentineti individualitatea si sa petreceti putin timp singuri.

Uneori poate fi destul de frustrant sa petreci atat de mult timp alaturi de partenerul de viata, indiferent de cat de mult il iubesti. Este absolut normal si natural ca fiecare dintre voi sa aiba momentele sale in care sa fie doar cu sine. Desigur, nu este obligatoriu sa faceti aceste lucruri in fiecare zi. Stabiliti impreuna un interval la care ar trebui repetat obiceiul, insa nu va feriti de spontaneitate (cu exceptia cazurilor in care exista deja o planificare facuta impreuna pentru altceva).

4. Mentine spatii diferite de lucru

Poate fi destul de frustrant sa lucrezi nu doar in aceeasi cladire cu sotul tau, dar si in acelasi birou. In cazul in care vreti sa evitati conflictele si starile de nervozitate ar fi bine sa va separati spatiul de munca. Optati pentru birouri diferite si folositi mail-ul pentru a comunica. Intalnirile lungi si dese pot fi de asemenea frustrante la un moment dat.

5. Casatoria este pe primul loc

Cel mai important lucru pe care trebuie sa il tii intotdeauna minte este faptul ca mariajul vostru este mai important decat orice job. In cazul in care serviciul va provoaca prea multe conflicte care ajung sa interfereze cu viata voastra personala ar fi bine sa luati masuri. Daca nu se poate ajunge la un consens, ar fi bine sa va mutati la departamente sau proiecte diferite.

Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Nelinisti
  • person

    "cea dintai conditie a fericirii este intelepciunea!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right