Despre Concediere

Despre Concediere
  calendar_month        
Nu este deloc placut sa concediezi un om, dar acest lucru se dovedeste uneori inevitabil.

Daca ati angajat pe cineva, care dupa un an (maxim doi) de activitate, nu da rezultate, trebuie sa recunoasteti ca ati facut o greseala.

Fata de toti ceilalti oameni care trebuie sa se ocupe si de sarcinile acestui angajat neproductiv, este o nedreptate sa-l pastrati la infinit in companie.

Dar este nedrept si fata de el. Poate ca in alta companie si in alt domeniu ar fi mai eficient si poate evolua din punct de vedere profesional.

Managerii se feresc sa-si asume responsabilitatea de a concedia pe cineva tocmai fiindca este foarte neplacut sa faci asta. Dar epurarea organizatiei de nulitati este la fel de benefica precum recompensarea substantiala a oamenilor care exceleaza in munca lor.

Practic, daca nu faceti aceste concedieri, ii penalizati pe cei capabili spre satisfactia celor incapabili. De multe ori sarcina concedierii pica pe umerii managerului de HR, care, din fericire, stie cel mai bine cum sa dea aA€AvesteaaA€At.

De retinut ca primele impresii legate de performantele oamenilor sunt, de cele mai multe ori, eronate.Unii dintre ei se mobilizeaza mai greu, dar ajung la excelenta, pe cand altii mai precoce esueaza lamentabil. Din acest motiv este esential sa fiti atenti de evolutia in timp si sa aveti stabiliti niste coeficienti de evaluare a angajatilor.

Nu trebuie sa faceti exces de zel cand concediati pe cineva.
Intemeiati-va decizia pe un motiv potrivit, dar care sa nu afecteze egoul persoanei vizate. Puteti sa-i spuneti ca sunteti de parere ca pregatirea si calificarile sale nu-l recomanda pentru pozitia respectiva, ca trebuiesc facute restructurari in cadrul companiei, ca se desfiinteaza postul pe care il ocupa, etc. Esential este sa nu-i zdruncinati incredea in sine.

Daca se respecta aceasta regula, angajatul va trece cu siguranta mult mai usor peste concediere. Va ramane cu o impresie buna despre companie/angajator, nu iti va face publicitate negativa si ii va fi mult mai usor sa se reangajeze.

Asadar, nu va feriti sa faceti concedieri, atentie insa cum, cand si pe cine concediati!


Sursa: www.catalog-cursuri.ro

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Nobles and soul
  • person

    "si din cenua￯a￯, prin lupta￯, se ridica￯"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right