Joburi pentru persoane creative

Joburi pentru persoane creative
  calendar_month        
Daca esti o persoana creativa si iti doresti sa ai un job care sa iti stimuleze creativitatea si puterea de a dezvolta aceasta abilitate ai la indemana o serie de optiuni. Incearca sa alegi locul de munca care este potrivit pentru tine si in care competentele tale pot fi utilizate in mod eficienta.

1. Profesor


Profesorii trebuie sa aiba o gandirea rapida, sa gaseasca solutii instante si raspunsuri propte si usor de inteles pentru elevi. Creativitatea este o cerinta importanta pentru orice profesor. Doar asa poti contribui la invatarea si buna dezvoltare din punct de vedere cultural al generatiilor viitoare.

Profesorii crativi sunt necesari atat pentru scoala primara, cat si pentru liceu. Elevii din generatia actuala se plang de faptul ca nu reusesc sa invete nici macar lucrurile de baza deoarece profesorii nu doar ca nu mai sunt stimulati sa ii invete, dar snici nu gasesc maniera potrivita sa ii faca sa inteleaga anumite lucruri.

Daca esti o persoana creativa, acest job este pentru tine.

2. Web designer

Este adevarat ca pentru a fi webdesigner trebuie sa urmezi o serie de cursuri si sa te pricepi foarte bine la partea de functionare a computerelor, insa daca ai imaginatie si esti creativa, cu siguranta nu vei duce lipsa de oferte de munca.

Poti lucra ca web designer freelancer sau te poti angaja la o companie care te recompenseaza pe masura cunostintelor si creativitatii tale.

3. Designer de interior

Este pasionata de design interior, de renovare, de mobilier, de culori simple sau in combinatii? Iti plac materialele in diferite texturi si iti place sa inveti despre stilurile de decoratiune? Atunci reorienteaza-te catre un job de designer de interior.

In acest job trebuie sa fii intotdeauna la curent cu cele mai noi tendinte, sa cunosti bine stilurile decorative, dar in acelasi timp sa vii intotdeauna cu solutii eficiente, practice, la preturi cat mai mici.

4. Bucatar

Daca esti gurmanda, iar pe deasupra esti si creativa, nu iti ramane decat sa te angajezi ca bucatar sau sa iti deschizi propria afacere. Citeste despre condimente, despre combinatii inedite in arta culinara si afla toate secretele bucatarilor faimosi, de peste tot din lume, indiferent de cultura si preferinte culinare.

Cu timpul, vei reusi sa transformi o simpla friptura intr-un adevarat deliciu culinar.

5. Editor freelancer

Un scriitor va putea intotdeauna sa dea frau liber imaginatiei sale (exceptie fac doar domeniile tehnice, medicale etc.). Indiferent ca vei scrie o cartea sau ca te vei angaja ca si colaborator pentru o revista, revarsa-ti toata imaginatia si cele mai grozave cuvinte pe o coala de hartie. Poti incepe prin a tine un blog in care sa scrii despre tine si cu ce te ocupi mai exact.

6. Fotograf

O fotografie este mai mult decat o imagine. Aceasta este o forma de arta si te ajuta sa te exprimi intr-un mod inedit si sa trasnmiti un mesaj cat de poate de clar, dar sublim in acelasi timp. Foloseste-te de imaginatia pe care o ai pentru a suprinde momente si ipostaze minunate.


Autor: Corina Petrea

Recomandari

Newsletter Ele.ro

nebunia unui gand
  • person

    "nu te agita ata￯t, lucrurile cele mai bune se petrec atunci ca￯nd le astepti mai putin."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right