Pasiunea mea, serviciul

Pasiunea mea, serviciul
  calendar_month        
Fiecare dintre noi dorim intr-o masura mai mare sau mai mica sa fim profesioniste cand vine vorba de jobul pe care il adoram.

Cu toate dorim sa fim laudate de seful si sa fim apreciate pentru munca noastra, chiar daca asta inseamna sa uitam de tot si de toate si sa ne cufundam in munca non-stop, fara pauza, doar pentru a smulge un compliment de la sef.

Insa toate acestea pot avea efecte negative asupra sanatatii noastre, cat si asupra vietii personale, am putea deveni ceea ce se numeste workaholici.

Munca in exces dauneaza grav sanatatii

Daca ajungem la 14 ore de munca pe zi, fara pauza, cand programul normal este de 8, (chiar 6 in tarile occidentale) inseamna ca avem o problema si ar trebui sa incepem sa ne ingrijoram.

Munca in exces chiar dauneaza grav sanatatii: suntem din ce in ce mai obositi, ne pierdem energia, pierdem contactul cu exteriorul, incepem sa avem o nutritie proasta etc.

Tocmai de aceea este bine ca dupa cele 8 ore de munca stabilite in contract, sa ne ridicam frumusel de la birou si sa mergem acasa. Probabil ca acum veti spune ca sunt proiecte si task-uri de facut care nu suporta amanare. Da, este adevarat, dar exista solutie si la asemenea probleme: tot ce trebuie sa facem este sa ne organizam mai bine timpul si astfel vom fi si mai eficiente, terminand task-urile la la ora stabilita.

Jobul si familia

Cel mai prost este atunci cand, petrecand o groaza de timp la serviciu, uiti de tine si de familia ta. Si este pacat, familia nu trebuie niciodata uitata, este foarte important sa ai pe cineva langa tine care sa te sustina si acest lucru nu include un PC cu un hard de 2 giga.

Tocmai de aceea este bine sa dedici macar o zi pe saptamana familiei, zi in care sa lasi jobul la o parte si tot ceea ce tine de el si sa incerci sa te odihnesti si sa te relaxezi alaturi de cei dragi.

Soarece de birou sau diva?Am observat ca majoritatea femeilor care lucreaza peste program mai tot timpul, arata foarte neingrijte, par atat de obosite, cu cearcane mari si cu parul valvoi in cap, cu hainele pe care le-a purtat si cu 2 zile precedente, asta datorandu-se faptului ca nu a mai avut timp sa treaca si pe acasa ca sa se schimbe. E deprimant sa le vezi asa pe coridoare, plimbandu-se, ca niste zombii.

Imaginea de sine conteaza foarte mult, astfel ca, daca vrei sa il impresionezi pe sefu, trebuie sa arati tot timpul ca o diva, iar 14 ore pe zi la munca nu cred ca te vor ajuta prea tare.

Profesionista dar cu ce pret?

Profesionista nu inseamna sa petreci o groaza de timp la serviciu, sa te inchizi in birou cu dosarele in brate si sa mai iei si task-uri pe care sa le faci acasa. Nu, asta inseamna sinucidere curata.

Profesionista inseamna sa fii o persoana organizata, eficienta, sa ai o imagine proaspata, sa fii plina de viata, sociabila si creativa.
Nu e nevoie de 14 ore de munca pe zi pentru a fi apreciata si in cele din urma promovata, tot ce iti trebuie este o atitudine motivationala si un aspect care sa denote spritul tau inovator si dorinta ta de a accede pe treptele ierarhice.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

te voi insela
  • person

    "astazi e o alta zi..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right