Romanii vor sta acasa de 1 mai

Romanii vor sta acasa de 1 mai
  calendar_month        
Bucuresti, 30 aprilie 2010 - 68% dintre romani vor petrece 1 mai la gratar sau la iarba verde in orasul in care locuiesc sau in imprejurimi, doar 32% alegand sa petreaca Ziua Muncii la mare sau la munte, potrivit unui poll online initiat si gazduit de www.casefaraintermediari.ro in perioada 22-29 aprilie 2010.

In mod paradoxal insa, 44% dintre romanii care vor pleca la mare sau la munte vor aloca anul acesta pentru mini-vacanta de Ziua Muncii un buget mai mare fata de anul trecut, dintre acestia, 34% raspunzand ca intentioneaza sa plateasca cu 50 de procente mai mult decat in 2009.

Potrivit aceluiasi sondaj online realizat de www.casefaraintermediari.ro, 41,3% dintre respondenti au declarat ca vor cheltui mai putin de 1 mai, iar 14,5% afirma ca vor cheltui la fel ca anul trecut.

Participantii la poll-ul online au afirmat in proportie de 38% ca sunt dispusi sa plateasca doar 50 de RON pentru inchirierea pentru o noapte a unei camere, de 1 mai, aproape 34% vor cheltui 100 de RON, in timp ce doar 28% se arata mai instariti, intentionand sa plateasca peste 100 si 150 de RON.

"Rezultatele sondajului pe care l-am realizat reflecta realitatea trista in care traim. Somajul, lipsa banilor si a unei situatii financiare stabile de la luna la luna le-au rapit romanilor chiar si micile placeri, cum este mini-vacanta de 1 mai. Acestei realitati economice i se adauga insa si lipsa de flexibilitate a sistemului turistic romanesc, care chiar si in criza refuza sa scada preturile la cazare si in general sa ofere promotii reale la serviciile turistice", a declarat Gabriela Carmen Enescu, director general al site-ului de tip FSBO www.casefaraintermediari.ro si initiatorul sondajului online.

Conform datelor furnizate de portalul www.casefaraintermediari.ro, varianta preferata de cazare este la particular, pentru care au optat 34,42% din respondenti, urmata indeaproape de optiunea pentru hotel, cu 34,2% si pentru pensiune, cu 31,3%. Indiferent insa de preferintele de cazare ale acestora, un lucru e cert, romanii isi rezerva singuri vacanta, 84% dintre participantii la sondaj afirmand ca nu apeleaza la intermediari precum agentiile de turism.

"Preferinta clara a romanilor de a-si rezerva vacanta ei insisi transmite un mesaj important: romanii au devenit tot mai constienti de avantajul tranzactiilor directe sau in sistem For Sale by Owner: economia mare pe care o fac prin inlaturarea comisioanelor de agentie. Aceasta tendinta de a nu mai apela la intermediari este tot mai des intalnita odata cu inceputul crizei si in cazul vanzarii sau cumpararii unei locuinte. In contextul economic actual, fiecare leu salvat conteaza, putand face chiar diferenta intre o camera la o pensiune de 4 sau 3 margarete sau intre o locuinta cu finisaje de calitate mai buna sau mai slaba", a adaugat Gabriela Carmen Enescu.

Poll-ul online a fost initiat de site-ul www.casefaraintermediari.ro si sustinut de doua portaluri partenere, rol.ro si 9am.ro. Sondajul s-a desfasurat in perioada 22-29 aprilie 2010 pe un esantion de 1526 de respondenti, dintre care 70% barbati si 30% femei

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Team Building
  • person

    "iubeste sincer"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right