Sales Manager - profil de job

Sales Manager - profil de job
  calendar_month        
Cristina Parlitu - Sales Manager Lush

La cat te trezeste alarma dimineata? Suna ceasul si in weekend?

De obicei, intre 7 si 8 dimineata, in functie de agenda pe ziua respectiva. Iarna imi permit sa lenevesc mai mult, pentru ca ritmul de activitate pare sa scada la toata lumea. Cat despre weekend, am reinvatat numai de curand ce insemana notiunea! Dar atunci cand iti place ceea ce faci, sambata si duminica sunt doar niste zile in calendar.

Cat de des te feliciti in gand pentru alegerea studiilor de pe care le-ai facut?

Eu sunt un caz fericit: am terminat o facultate de profil umanist, dar m-am hotarat sa schimb compet domeniul... doar pentru ca am vrut sa ma pun la incercare. Imi displace rutina, si in mod cert nu sunt persoana care sa lucreze 10 ani in acelasi loc. Asa ca ma felict mai des pentru turnura pe care a luat-o viata mea in momentul in care am hotarat sa incep de la 0. Iar pentru cei care se intreba reflex daca as face-o din nou, raspunsul este da, de fiecare data.

Experienta anterioara in domeniu este un "must have" al job-ului?

In cazul meu, nu a fost asa, dar trebuie sa recunosc faptul ca mi-ar fi prins bine unele cunostinte in domeniu. La un an de zile dupa ce am inceput aceasta activitate, pot spune ca ma misc mult mai liber, dar sprijinul si incurajarile colegilor mei mi-au fost de mare ajutor. La fel cum mi-au fost de ajutor si greselile inerente.

Daca m-as hotari maine sa trec in Sales cum m-ai sfatui sa sparg gheata?

Cred ca e nevoie de multa incredere in propria persoana, de o sinceritate brutala chiar cand nu stii despre ce este vorba (asta il dezarmeaza de cele mai multe ori pe interlocutor), si de multa rabdare pentru a te bucura de rezultatele muncii tale.

Spune-mi un lucru pe care il faci in fiecare zi si care iti place atat de mult incat te simti motivata sa mai vii la birou si ziua urmatoare.

Imi place sa vad produsele LUSH in paginile tot mai multor reviste, si sa discut cu clientii incantati de calitatea produselor noastre. Imi place sa trec zilnic prin magazine si sa aflu ce s-a mai intamplat nou, iar seara cand ajung acasa, sa ma intampine acelasi miros familiar din toate camerele...

Care ar fi lucrurile pe care le urasti din tot sufletul, dar trebuie sa le faci ca asa zice seful sau asa trebuie?

Imi displace sa accept in jurul meu unele persoane doar pentru a nu aduce atingere business-ului, dar cel mai mult imi displace idea unui program de birou. Numai ca nu trebuie sa stau prea des in fata calculatorului, asa ca e o nemultumire minora. De multe ori,cred ca sunt o norocoasa, cea mai mare parte a job-ului meu presupune activitati vii, alerte, creative.

Inainte sa faci asta te gandeai probabil la cum o sa fie, iti mai aduci aminte ce visai?

Visam sa nu am un orar, sa nu imi pierd timpul cu activitati banale, sa intru in contact cu oameni cat mai diversi si sa calatoresc mult. Cu mici amendamente, toate aceste visuri au devenit realitate. In plus, am parte de colegi minunati si de provocari saptamanale. Pentru o persoana care se temea si sa vorbeasca la telefon cu un necunoscut, toata experienta de la LUSH inseamna depasirea unor limite autoimpuse, care n-ar fi facut decat sa ma tina pe loc.

De unde iti cumperi hainele pentru birou?

Sunt foarte selectiva, fara a fi neaparat snoaba. Nu-mi place sa vad
costumul sau paltonul meu pe alte 10 femei din Bucuresti, asa ca ani de zile am cautat magazine secrete unde sa pot descoperi ceva pe gustul meu.
Le-am gasit, si intentionez sa le pastrez asa. Tinutele le achizitionez din cele mai diverse locuri, de la magazine de renume, pana la dulapul mamei sau lada de zestre a bunicii.Si cand o sa fii mare ai vrea sa te faci...

As vrea sa nu ma plictisesc niciodata. Nu am descrierea job-ului ideal, dar cel mai mic semn de plictiseala e totodata un semn ca trebuie sa plec spre altceva. Cred ca societatea in care traim nu ne va mai permite sa iesim la pensie dupa ce am lucrat 30 de ani la un singur angajator. De fapt, nu pot sa-mi imaginez vreun coleg de generatie cu mine care sa aiba asemenea "teluri" in cariera.

Hai sa facem o reteta in 3 pasi simpli, o reteta pentru succes.

Am auzit multe retete in ultima vreme, si imbucurator e faptul ca majoritatea oamenilor de succes pe care ii cunosc sunt "self made". In toate se repeta obsedant principiul muncii sustinute, organizate. Asa ca am sa il trec si eu pe lista, alaturi de o continua autoevaluare obiectiva, si de setea de a invata, de a fi la curent cu tot ceea ce se intampla.

Recomandari