Sfaturi pentru a obtine un job mai bun

Sfaturi pentru a obtine un job mai bun
  calendar_month        
Daca te-ai plictisit de vechiul job sau nu te mai intelegi bine cu seful, esti tentata sa pornesti in cautarea unui job nou . Cu siguranta iti doresti un loc de munca mai bine platit si mai interesant decat cel actual.

Asadar, iata ce trebuie sa faci pentru a obtine acel job pe care ti-l doresti.

Scrie un CV impresionant

Incearca sa redactezi un CV care sa impresioneze chiar si cel mai exigent angajator. In primul rand ai nevoie de un model de CV european. Completeaza toate datele neceasre si nu ezita sa dai toate detaliile necesare.

Insista pe ceea ce stii sa faci, pe joburile anterioare, pe responsabilitatile pe care le aveai, dar si pe abilitatile pe care le-ai dobandit de-a lungul timpului.

Evita sa folosesti cuvinte si expresii comune si redundante in CV. Angajatorul va trece rapid la urmatorul CV in cazul in care citeste expresii pe care le-a mai vazut la alte 20 de CV-uri.

Cauta un job potrivit

Daca vrei sa iti continui cariera pe acelasi domeniu ca si pana acum, cautarea va fi mai usoara. Daca esti in cautarea unei provocari si iti doresti sa inveti sa faci si altceva sau iti doresti sa iti deschizi orizonturile, nu iti ramane decat sa cauti joburi diferite.

Intra pe site-urile special dedicate angajarii si cauta diverse joburi. Citeste descrierea acestora si incearca sa analizezi gradul de potrivire.

Trimite CV-ul direct angajatorului

Evita sa aplici pentru un job direct pe site-urile specializate. Cea mai buna solutie este sa trimiti CV-ul si scrisoarea de intentie direct pe adresa de e-mail a angajatorului. Verifica numele companiei de pe site-ul de joburi, iar de aici poti verifica datele de contact ale firmei. Trimite un mail la adresa respectiva si asteapta sa fii sunata.

Imbraca-te potrivit pentru un interviu

Indiferent de ce iti spun cei din jur, modul in care arati conteaza foarte mult la un interviu. Nu iti imagina ca trebuie sa porti haine scumpe, de designer. Totusi, angajatorii isi doresc in echipa lor oameni care au un aspect fizic placut, ingrijit.

Este recomandat sa porti o fusta 3 sferturi sau pantaloni negri sau bleumarin, o camasa alba, eventual un sacou, sa incalti o pereche de pantofi cu toc mediu si sa ai o geanta de piele, simpla.

Accesoriile sunt si ele recomandate, in limita bunului simt. Evita sa porti prea multe bijuterii de aur sau cu pietre pretioase. De regula este recomandat sa porti o pereche de cercei, un ceas si cel mult un inel.

Repeta cele mai potrivite raspunsuri

Imagineaza-ti cum se va desfasura interviul si incearca sa te gandesti la cele mai bune raspunsuri. Eventual scrie pe o foaie posibilele intrebari si incearca sa raspunzi la acestea in fata oglinzii. Controleaza-ti mimica fetei, dar si gesticulatiile. Acestea din urma sunt recomandate pentru ca te transforma intr-o persoana expresiva, dar nu este indicat sa exagerezi.

Negociaza-ti salariul de inceput

Angajatorii se asteapta ca oamenii care vin la interviu sa accepte orice suma li se propune. Nu accepta acest lucru si incearca sa negociezi. Aceasta negociere ii va da angajatorului de inteles ca esti constienta de valoarea pe care o ai, iar in acelasi timp il va face pe acesta sa inteleaga ca esti un angajat care obtine tot ce isi propune.


Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Ganduri. Viata (II)
  • person

    "intrebarea nu e "de ce", intrebarea e "de ce nu""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right