Topul celor mai puternice femei

Topul celor mai puternice femei
  calendar_month   update 03 Sep 2007, ora: 13:56      
Fie ca se afla in fruntea unor guverne sau conduc companii multinationale, sunt in stare sa ghideze afaceri de miliarde de euro si viitorul a milioane de oameni. Ele au fost alese de revista Forbes sa alcatuiasca topul celor mai puternice femei din lume:


1. Angela Merkel, cancelarul Germaniei


77961.jpgIntr-o vizita recenta in China, Angela Merkel s-a impus, convingand acest stat sa respecte regulile internationale de comert. Atunci cand Germania a detinut presedintia UE, Merkel a reusit sa deschida drumul spre elaborarea unui nou tratat european. Pe plan intern, a a obtinut sustinerea a 75 % dintre cetateni, pe fondul unei scaderi semnificative a somajului.


2. Wu Yi, vicepremierul Chinei77960.jpg


Sub mandatul doamnei Yi, China sta sub semnul celei mai mari crestere economica anuala din ultimii 10 ani, ajungand Germania din urma, in lupta pentru locul 3 in topul celor mai mare economii din lume. Chiar si asa, Wu intampina obstacole mari cand vine vorba de consolidarea sistemelor social, legislativ si economic ale Chinei, in situatia in care statul chinez este cunoscut ca un spatiu unde pirateria este la ea acasa.


3. Ho Ching, director-sef, Temasek Holdings, Singapore


Nevasta primului ministru din Singapore si directorul-sef al companiei de investitii detinute de stat, Temasek, Ho Ching este o forta din ce in ce mai mare. Ea a transformat Temasek Holdings intr-unul dintre principalii investitori din Asia, plasand bani in firme indiene si chinezesti, in special in sectoarele bancar si al telecomunicatiilor. Ho Ching are un master la Stanford University si a detinut mai multe pozitii de top in companii din Singapore.

Recomandari