Amenajarea unui birou feminin

Amenajarea unui birou feminin
  calendar_month        
Spatiul de lucru al unei femei trebuie sa se muleze perfect pe stilul acesteia si sa fie personalizat pana in cele mai mici detalii. Un spatiu de lucru frumos amenajat iti va oferi o stare de buna dispozitie si te va ajuta sa dispui de mai multa creativitate.

Iata cateva sfaturi prin care poti amenaja un spatiu de lucru perfect feminin si modern.

1. Opteaza pentru o culoare

In general, pentru birou se recomanda sa alegi o culoare care sa strimuleze creativitatea si nivelul de energie. Opteaza pentru orange, somon, verde sau albastru. Acesta poate fi utilizat in combinatii cu alb sau cu nuante care fac parte din aceeasi paleta de culori.

Daca te hotarasti asupra unei nuante puternice, nu iti ramane decat sa o folosesti pe aceasta in combinatii cu alb, crem sau bej, pentru a evita sa transformi peretii intr-o sursa permanenta de oboseala.

Dupa ce te hotarasti asupra unei culori, foloseste-o pe aceasta atat pentru vopsirea peretilor, cat si pentru accesorii.

2. Investeste intr-un birou mare

Daca esti o persoana careia ii place organizarea, dar care in acelasi timp are foarte multe documente si dosare pe care trebuie sa le aiba la indemana, ar fi bine sa optezi pentru un birou de dimensiuni mari. Imagineaza-ti cat de neplacut ar fi sa te simti inghesuita de prea multe documente care nu te lasa sa te desfasori.

Asigura-te ca biroul este prevazut cu cateva sertare, suficient de bine organizate pentru a avea la dispozitie toate lucrurile de care ai nevoie atunci cand lucrezi.

Cel mai bine ar fi sa te gandesti la structura unui birou, iar apoi sa-l comanzi la un centru special de mobila. Stabileste culoarea pe care o doresti, dar si accesoriile cu care acesta ar trebui sa vina insotit.

3. Opteaza pentru un panou mare

In comert se gasesc panouri inramate in care iti poti nota ideile si cu ajutorul carora iti poti stimula creativitate. Acestea iti vor permite sa notezi tot felul de lucruri, sa evidentiezi si sa postezi anumite imagini etc. care iti vor fi de ajutor in munca ta.

4. Investeste in etajere

Vei fi probabil tentata sa investesti in biblioteci sau dulapuri in care sa iti depozitezi cartile si obiectele decorative.

Pentru un birou modern si practic, ar fi bine sa investesti intr-o serie de etajere pe care sa asezi toate obiectele care iti plac.

5. Opteaza pentru draperii

Draperiile sunt utile, practice, dar si foarte elegante, foarte potrivite pentru un birou feminin. In functie de culoarea in care ai decorat biroul, opteaza pentru un set de draperii dintr-o tesatura groasa, care sa te fereasca de privirile curioase atunci cand va fi cazul.

Nu uita ca la draperii este necesar sa asortezi si o perdea eleganta, dar moderna.

6. Nu uita de accesorii

In primul rand, investeste saptamana intr-un buchet proaspat cu flori. In fiecare luni dimineata opreste-te in piata cu flori si cumpara cate un buchet mare de lalele, trandafiri, frezii sau alte flori care iti sunt pe plac. Nu te feri de florile puternic colorate. Acestea vor inviora atmosfera si iti vor oferi o stare de bine.

De asemenea, ca si accesorii mai poti achizitiona diverse vase, statuiete sau tablouri care sa fie in acelasi ton cu biroul.

Autor: Corina Petrea
Recomandari