Mobilier ecologic

Mobilier ecologic
  calendar_month        
Designul cu mesaj nu mai este de mult strain producatorilor high-end. Termeni ca Reciclare, Eco-friendly sau Conservarea Naturii nu mai suna inhibitor, ci dimpotriva, par sa propulseze procesul creativ catre noi orizonturi.

Acest trend a dominat si Saptamana Designului de la Milano, iar colectia Love de la Cappellini, semnata de Stephen Burkes, reprezinta intersectarea artei cu responsabilitatea fata de mediul inconjurator.Compusa din vaze din fragmente de sticla si un ansamblu de mese realizate din hartie reciclata, aceasta colectie este o cautare neobosita a adevarului si a responsabilitatii umane fata de ceea ce ne inconjoara.

Burkes, el insusi un environmentalist devotat, a mobilizat artizani sud-africani, invatandu-i tehnici speciale de manipulare a hartiei Mache pentru a produce in masa piesele acestei colectii.
75394.jpgInteresant este ca prototipurile au fost realizate chiar din revistele designerului, iar suprafata a fost prelucrata cu un intaritor non-toxic. Rezultatul? Un amestec luxuriant de culori si motive grafice respirand creativitate la cel mai inalt nivel.

Colectia Love incapsuleaza cu success atitudinea ecologica fiind, in acelasi timp, o adevarat reflectie a etosului unei generatii. Dincolo de idealism, Burke recunoaste ca exista si motivatii de business:

"Scopul meu este integrarea tehnicilor manuale printr-o abordare inovativa a structurii designului si apoi cautarea distributiei internationale. Este afacere si design, in acelasi timp; nu cred ca cele doua sunt independente."

Recomandari

Newsletter Ele.ro

...
  • person

    "''viata este ca o clepsidra..odata intoarsa timpul se scurge..''"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right