Mobilier sasesc pictat

Mobilier sasesc pictat
  calendar_month        
Alegerea stilului de mobilier pentru amenajarea casei tale este o chestiune de gust.

Daca te-ai hotarat sa faci o schimbare si inca nu te-ai decis ce stil sa abordezi atunci mobilierul traditional sasesc poate sa aduca acel inefabil atmosferei casei tale.

Tematica propusa iti va inveseli casa, iar ambianta va deveni unica.
Conceptul de storytelling poate fi o optiune pentru cei ce doresc sa adopte un stilul de viata interesant.

75486.jpgOrnamente de poveste

Daca ai avut vreodata ocazia sa mergi in vacanta si sa te cazezi la o pensiune cu specific sasesc atunci cu siguranta ai simtit atmosfera calda si placuta emanata de acel decor.

Picturile florale transpuse pe bucatile de lemn ti-au sugerat acea lume de poveste de care nu te-ai mai fi desprins niciodata.

Origini

Mestesugul mobilierului pictat isi are originea in Italia si tarile saxone. In Transilvania a patruns abia in secolul al XVII-lea.

Initial aceste decoratiuni florale se regaseau in biserici. Mai tarziu, ideea s-a extins, iar interiorul caselor a reflectat tot mai des acest stil.

Picturile de acest fel s-au nascut din dorinta de decora o piesa de mobilier fara a recurge la proceduri prea scumpe. La acea vreme, sculptura sau lemnul de esenta nobila erau doua elemente costisitoare decorative.

Laleaua, trandafirul si lacramioara sunt florile care se regasesc des in astfel de picturi. Prima inseamna mandrie, al doilea pasiune, iar utima gingasie. O floare deschisa inseamna maturitate, iar o floare inchisa semnifica fecioria.

Desenele decorative de pe piesele de mobilier sunt aplicate direct pe lemn si uneori pe un fond de culoare contrastant. Pentru a conferi un aspect de vechi se aplica un lac care in stadiul de uscare fisureaza suprafetele mobilierului.

75487.jpgAspectul old-fashion va oferi si mai multa originalitate dulapurilor, lazilor sau meselor ornametate.
Policromia data de elementele florale este absolut fermecatoare.

Tips

Pentru a nu incarca prea mult casa incearca sa optezi pentru perdele simple, neornamentate, de preferabil din organza foarte transparente.

Lumina trebuie sa patrunda in camera din plin.

Asternuturile de pat le poti asorta cu mobilierul, iar pentru mai mult efect opteaza pentru cearsafurile cu volanase brodate.

De mare efect pot fi tablourile cu peisaje montane. Acestea nu trebuie sa fie mari cu rame prea incarcate.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Vip
  • person

    "cum sa platim ma curentu?"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right