Ar trebui sa-i schimbi dieta animalului odata cu inaintarea in varsta?

Ar trebui sa-i schimbi dieta animalului odata cu inaintarea in varsta?
  calendar_month        
Nu. Daca animalul tau de companie este sanatos cu vechea dieta, nu este nevoie sa schimbi nimic. Daca insa intampina probleme legate de varsta precum constipatia, sau afectiuni ale rinichilor si ficatului, citeste urmatoarele sfaturi.

Cainii au nevoie de fibre
In general, cainii batrani dar sanatosi au nevoie de o dieta mai putin bogata in calorii si proteine, insa cu un nivel ridicat de fibre, care sa reduca riscul aparitiei afectiunii glandei anale (boala intalnita deseori la cainii de talie mica), a obezitatii si diabetului. Pentru a introduce cu succes fibrele in dieta cainelui, hraneste animalul cu orez sau orz si legume precum broccoli, sfecla mangold sau varza. Amesteca toata hrana intr-un fel in care sa nu poata manca doar carnea si restul sa evite. Vorbeste cu veterinarul tau, pentru a afla exact de cate fibre are nevoie.

Nu ignora cresterea in greutate a cainelui
Cainii nu se ingrasa in mod obligatoriu cand imbatranesc. Consulta-ti veterinarul pentru a te asigura ca animalul tau nu sufera de diferite boli, artrita sau hipotiroidie.

Pisicile au nevoie de ingrijire speciala

Daca pisica ta are probleme cu ficatul, elimina-i pe cat posibil din dieta nivelul de grasimi si proteine. Daca problema este la rinichi, hraneste-o cu mai putine proteine si ofera-i mai mult peste, pui si miel. Include in dieta pisicii tale si cereale integrale, precum mei, grau zdrobit si malai, plus legume pentru fibre. Pisicile mai batrane pot sa sufere de constipatie.

Nu ignora pierderea in greutate a felinelor
Spre deosebire de caini, pisicile pot suferi de hipertiroidism. Daca pisica ta ignora mancarea pe care a consumat-o foarte mult timp inainte sau a pierdut mai mult de 300 de grame in greutate, mergi la un control veterinar.

Printre brandurile care fac mancaruri sanatoase pentru pisici si caini se numara Artemis, The Honest Kitchen, PetGuard sau Nature`s Variety.

Recomandari