Chinchilla, animalul de companie ideal

Chinchilla, animalul de companie ideal
  calendar_month        
Multi oameni sunt de acord ca chinchilla este unul din cele mai dragute animale.

Sunt micuti, pufosi, foarte curiosi si activi - toate aceste calitati ii fac animalele de companie ideale.

Desi nu sunt greu de intretinut, sunt cateva reguli pe care ar trebui sa le stii - asta daca vrei sa te bucuri de compania lor mai mult.

Primul lucru pe care trebuie sa-l stii este ca chinchilla traieste sproximativ 15 ani, dar uneori ajung sa traiasca chiar si pana la 20.

Daca te ocupi cu blandete de ei de la o varsta frageda, vor deveni foarte ascultatori. Cu toate acestea. Ar trebui sa rezisti tentatiei de a-i strange prea tare in brate deoarece au oase fragile si nu le place acest tip de atentie tot timpul.

Ii poti tine singuri sau cu un alt chinchilla de acelasi sex - dar ar trebui sa le faci cunostinta cand sunt foarte tineri pentru a evita eventualele lupte intre ei.

Animale nocturne

La fel ca si hamsterii, aceste ghemotocuri de blana sunt animale nocturne, deci in timpul zilei ar trebui sa ii tii intr-o camera in care pot avea parte de liniste pentru a se putea odihni.

Chinchillelor nu prea le place schimbarea, deci incearca sa le dai mesele cat mai regulat posibil. Le place sa se joace - macar o jumatate de ora pe zi ar trebui lasati sa iasa din cusca, insa supravegheati.

Sunt animale active, deci nu ar fi rau sa cumperi o cusca mare, cu o rotita pe care pot alerga si jucarii.Sunt alergici la cateva lucruri cum ar fi lemnul de conifer, in special cedru - ai grija ca mobilierul din cusca sa nu contina acest tip de lemn.

La fel ar trebui sa eviti si plasticul, deoarece chinchilla are obiceiul sa-l roada si ii poate fi foarte daunator.

Ai grija de odihna lui

Nu le plac temperaturile inalte. Pune-l cusca intr-o camera in care temperatura este sub 25 grade C. Ai grija la hrana pe care o primeste deoarece chinchillele au un tub digestiv foarte sensibil.

Digera cu greu mancarea grasa sau dulciurile. Mancarea ideala este cea pe baza de fan, dar ocazional ii poti rasfata cu fructe si legume - nu prea mult totusi pentru ca ii pot provoca balonare, care uneori poate fi chiar fatala. Ai grija sa aiba mereu apa proaspata in cusca.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

3 (trei)
  • person

    "ma duc in rai pt vreme si in iad pt companie."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right