Cum sa verifici cainele de capuse

Cum sa verifici cainele de capuse
  calendar_month        
Obisnuieste-te sa verifici blana cainelui dupa fiecare plimbare afara mai ales in sezonul cald. Recomandat este sa faci acest lucru cu manusi de plastic pentru a evita sa intri in contact cu orice fluid provenit de la vreo capusa care poate transmite boli .

Daca respecti aceasta rutina care poate dura doar cateva minute, elimini in mare parte riscul de imbolnavire, cu atat mai mult cu cat in general unei capuse ii sunt necesare doua zile pentru a infesta patrupedul, potrivit EzineArticles.com.Capusele pot fi gasite cand perii cainele

Specialistii de la DogTime ne invata sa mangaiem corpul cainelui, iar, daca simtim ca si cum ar fi un bob de mazare la nivelul pielii, sa investigam mai atent. Pentru inceput da la o parte firele de par si incearca vezi direct pielea. Capusele pot ataca oriunde, dar obisnuiesc sa se prinda de urechi, gat, picioarele din fata sau piept. De aceea, aceste locuri este bine sa le inspectezi mai mult timp si obligatoriu zilnic.

La o prima vedere, un semn ca ar exista o capusa infipta in pielea patrupedului ar fi un punct gri, care in cele din urma va creste in dimensiune si va avea aspectul unui neg.

Daca ai un caine cu blana lunga, vei avea mai multa treaba. De aceea, poti sa verifici animalul de capuse atunci cand il perii. Cu ajutorul pieptanului, poti da mai usor firele de par la o parte si sa inspectezi cu atentie pielea in punctele cheie.

Capusa nu este o simpla insecta

Capusa este o arahnida precum scorpionul, paianjenul sau acarienii. Ea poate fi prezenta in spatii verzi, paduri, parcuri urbane sau chiar in curtile noastre, obisnuind sa stea pe firele de iarba, de unde se transfera direct pe corpul victimelor. Capusele nu sunt foarte mobile, dar se bazeaza pe trecerea animalelor sau a oamenilor prin iarba, iar odata prinse de piele au asigurate atat transportul, cat si hrana.

Nu este foarte greu de identificat o capusa, dar trebuie sa te uiti dupa "o insecta" cu opt picioare, care in prima faza este mica precum o samanta de susan, iar dupa ce se hraneste cu sangele cainelui se umfla cat un bob de mazare, atentioneaza cei de la Dog Time. Mai mult, ea poate fi de culoare maro, neagra, cafenie sau rosie.

Articol oferit de LumeAnimalelor.ro - Informatii non-stop despre caini si pisici">51280.jpg

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Ti-a dat papucii?! Ce-i de facut?!
  • person

    "afla cum gandesc femeile si ce anume isi doresc!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Pantofi Nicmalo Bej 3
Shop Ele.rochevron_right