De ce mananca iarba cainele tau

De ce mananca iarba cainele tau
  calendar_month        
Unii cainii prefera sa manance iarba zilnic, mai ales daca locuiesc la curte sau sunt plimbati deseori prin parc. Majoritatea expertilor cred ar trebui sa ne ingrijoreze acest lucru daca iarba este stropita cu erbicid sau contine si fire de plante toxice.

In plus, semne de intrebare ar trebui sa ne ridice si motivele pentru care un patruped alege sa se hraneasca cu fire de iarba.Una dintre explicatii este ca a preluat din obiceiurile de la stramosii lui care cand nu mai aveau ce sa vaneze alegeau sa consume ierburi, fructe de padure si radacini de plante. Specialistii citati de Pets.webMD.com ne ofera si alte motive:

Din plictiseala. Medicii veterinari sustin ca patrupedele sufera de sindromul "pica", termen care descrie o anomalie a apetitului cauzata cel mai probabil de plictiseala. Aceasta se manifesta in momentul in care cainii mananca lucruri neincluse in dieta lor, precum iarba, lemnul, cauciucul etc. Fenomenul poate fi resimtit in special la cainii care raman singuri acasa pentru multe ore, iar acestia nu sunt putini. Un mic studiu american realizat pe 49 de stapani de caini a aratat ca 79% din patrupedele care au acces la iarba o mananca uneori. Un alt studiu subliniaza ca iarba este cea mai consumata planta de catre caini.

Din cauza unor probleme cu stomacul. Unele mituri spun ca patrupedele consuma iarba ca pe un tratament la durerile digestive, inducandu-si voma. Pe de alta parte, un studiu a subliniat ca cei mai multi caini nu prezinta probleme cu stomacul inainte sa consume iarba. De fapt, mai putin de 10% dintre ei par a fi bolnavi si doar 25% vomita.

Din cauza hranei industriale. Cainele alege sa manance iarba in momentul in care din dieta lui lipseste un nutrient important. Acest motiv este intarit de o analiza realizata pe un pudel care se hranea cu iarba si vomita zilnic. Dupa ce stapanii i-au schimbat regimul intrun-ul bazat pe fibre, cainele s-a oprit din a mai manca iarba.

Din placere. Iarba poate avea o consistenta placuta la atingere, dar si un gust bun pentru un patruped.

Cat de periculoasa este pentru caine iarba?

Expertii ne atentioneaza ca iarba din anumite locuri publice poate fi stropita cu erbicid sau pesticid, ambele substante extrem de periculoase pentru caine. Mai mult, fertilizatorii sunt un inamic al patrupedelor, mai ales ca sunt trecuti in top 10 al otravurilor pentru animale din SUA.

In plus, cand ne plimbam cainele ar trebui sa fim atenti daca printre firele iarba sunt si plante sau flori toxice pentru el. Din acestea, amintim begonia, irisul, ghiocelul, laleaua, hortensia, iedera, cucuta, margaritarul si altele.

Cum sa-ti opresti cainele sa manance iarba din parc:

Daca patrupedul tau face aceasta activitate din plictiseala, acorda-i mai mult timp pentru joaca. De asemenea, poti sa-i cumperi o jucarie noua.
Daca este vorba de o problema de dieta, vorbeste cu medicul veterinar si schimba-i tipul de mancare sau introdu legume in mesele sale.
Ofera-i o alternativa. Amenajeaza-i pe balcon o ladita cu iarba. Astfel, te asiguri ca nu risti sa-ti expui cainele la substante toxice, potrivit petmd.com

Articol oferit de LumeAnimalelor.ro - Informatii non-stop despre caini si pisici">51306.jpgRecomandari

Newsletter Ele.ro

Our world
  • person

    "cand trei femei discuta, se numeste conversatie. dupa ce una dintre ele pleaca, se numeste barfa."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right