Porcusorul de Guinea

Porcusorul de Guinea
  calendar_month        
Mai ales atunci cand suntem copii ne dorim foarte mult un animal de companie. Si tocmai din cauza ca suntem copii si nu suntem obisnuiti cu responsabilitatile parintii aleg sa ne cumpere un hamster, pasari sau porcusori de Guinea.

Asadar, un mic ghid cu necesitatile acestui dragalas animal de companie poate fi folositor in cazul in care alegeti porcusorul de Guinea.

Porcusorul de Guinea reprezinta un angajament pe termen lung.
Speranta de viata a acestui animal este intre 5 si 7 ani, astfel ca il poti avea pe langa copiii tai pana ce acestia devin adolescenti. Bineinteles, ingrijit cum trebuie si avand conditii de viata optime.

Porcusorul de Guinea este un animal social.
Suporta destul de greu viata in singuratate, asa ca optiunea cea mai buna daca vrei un astfel de animal de companie este sa cumperi de la bun inceput o pereche de sexe diferite (daca vrei sa faca si pui) sau o pereche de acelasi sex. Sunt foarte jucausi impreuna si te vor delecta cu siguranta cu giumbuslucurile facute.

Porcusorul de Guinea are nevoie de spatiu.
Mai ales in cazul in care optiunea este pentru o pereche, trebuie sa stii ca este absolut necesar sa ii oferi o cusca spatioasa, daca vrei sa se dezvolte normal.

Cusca trebuie sa aiba podeaua metalica si grilaj destul de rar, in functie de marimea exemplarelor detinute. Custile de lemn sunt de evitat, pentru ca le place sa roada. Cusca trebuie sa aiba acoperisul detasabil, pentru curatenia periodica.

Porcusorul de Guinea este tacut, cu cateva exceptii.
Daca vrei un animal de companie tacut si ti s-ar parea insuportabil latratul unui caine, ai ales bine, caci porcusorul de Guinea este in general tacut.

Are insa cateva momente in care poate deveni foarte galagios. Cand ii este foarte foame sau sete si cand se simte foarte amenintat de ceva. Daca te asiguri ca nu apar aceste doua situatii, ai rezolvat dilema.

Sunetele pe care le scoate seamana foarte bine cu un guitat de porc, de aici si denumirea sa.

Porcusorul de Guinea este foarte afectuos.
Desi in primele saptamani de coabitare cu noii stapani sunt reticenti si se sperie usor, odata cu trecerea timpului devin foarte atasati de stapani si chiar umbla prin casa dupa ei, cerand atentie.

Le place foarte mult sa fie mangaiati cu delicatete si rareori musca, in cazul in care sunt speriati de ceva.

Porcusorul de Guinea are nevoie de vitamina C.
Acest animal dragalas se numara printre putinele animale care nu pot procesa singure, din alimentatie, vitamina C. Astfel ca periodic ei au nevoie de suplimente cu aceasta vitamina, de regula sub forma tabletelor pe care ei le rod cu placere.

Porcusorul de Guinea mananca variat.
Adora atat furajele uscate, de genul fanului, cat si cele proaspete, de genul lucernei sau trifoiului. Ii mai place si morcovul, varza si merele.

Este importanet sa uscam fructele si legumele spalate pe care vrem sa i le dam sa manance, deoarece apa de pe ele fermenteaza in stomac si poate provoca tulburari digestive.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Maya
  • person

    "despre emy"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right