Conurile de brad

Conurile de brad
  calendar_month        
Conurile de brad sunt elemente des folosite in realizarea multor aranjamente florale, dar ele sunt surprinzator de frumoase si singure.

Unele dintre ele au nevoie de doi ani pentru a ajunge la maturitate, si nu toate sunt lemnoase. Bradul (Abies), pinul (Pinus), tuia (Thuja), ienuparul (Juniperus) sau molizii (Picea) sunt doar cateva exemple de conifere. Fiecare dintre ele au conuri de dimensiuni , culori si forme diferite.

Formele variaza de la conic la forma de flaut sau de anasas. Unele cresc vertical, arata precum lumanarile dintr-un pom de Craciun, altele atarna precum niste turturi si mai exista un tip care se roteste in jurul ramurilor.

Reproducerea

Coniferele au organele reproducatoare de ambele sexe si de obicei amandoua in acelasi copac, dar in conuri separate. In general, apar primavara, si o data ce polenul este imprastiat de coniferul mascul, conul se vestejeste si moare.Culori

Conurile tinere pot fi si ele folosite in scop decorativ, culoarea lor variind de la fucsia, indigo pana la verde lime. Cele adulte sunt maronii sau cafenii.

Cu trecerea timpului unele conuri isi deschid solzii din care ies niste seminete, unele dintre ele chiar comestibile. Alte conuri se dezintegreaza total.

Colectie de conuri

Cauta prin parcuri sau prin paduri conuri cazute. Chit ca sunt cazute ai toate sansele sa gasesti conuri durabile, decat sa cumperi unele fragile din magazin. Intr-adevar cele din magazinele home&deco sau din florarii au forme mai ciudate dar trebuie manevrate cu multa grija. Scoate semintele si curata conurile pentru a le prelungi viata.
Aduna conuri de acelasi tip, dar de marimi diferite pentru realizarea unui decor chic.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Roata Destinului
  • person

    "despre emy"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right