MaiMultVerde de Ziua Pamantului

MaiMultVerde de Ziua Pamantului
  calendar_month        
Ieri, la Palatul Elisabeta, s-a lansat Asociatia MaiMultVerde, in prezenta Altetelor Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta, Principele Radu si Printul Nicolae.

MaiMultVerde le va oferi celor inscrisi pe platforma online posibilitatea de a deveni lideri de echipa si de a primi educatie specifica pentru a coordona actiuni de voluntariat. De asemenea, MaiMultVerde va colecta, prin intermediul unei Gale Verzi, fondurile necesare pentru acoperirea cheltuielilor asociate actiunilor de voluntariat.

Inainte de a-si incepe discursul Bucurenci a facut un exercitiu de sinceritate si a intrebat cine a venit pe jos sau cu bicicleta. Doar 5 dintre cele aproximativ 50 de persoane au ridicat mana.

MaiMultVerde in cifre

Asociatia patronata de Principesa Margareta a Romaniei si condusa de Dragos Bucurenci isi propune sa desfasoare proiecte de 1 milion de euro, sa implice cel putin 5000 de voluntari, sa planteze 10.000 de copaci, sa stranga 20.000 de kilograme de gunoi si sa elimine 50.000 kg de emisii de gaze cu efect de sera.

Membri

Excelenta Sa Nicolae al Romaniei, nepotul Majestatii Sale Regele Mihai a fost primul inscris pe platforma online MaiMultVerde. I-au urmat exemplul Dan Bitman, Mihaela Radulescu, Radu Naum, Marius Vintila si Bogdan Miu.

Semn distinctiv - snurul verde

Snurul este purtat la mana stanga si simbolizeaza aerul, apa si pamantul. Daca faci nod in jurul incheieturii te legi voluntar in protejarea mediului si te infratesti cu toti cei care cred ca sta in puterea fiecaruia dintre noi sa coloreze lumea in verde.

Declaratii de presa75365.jpgPrincipesa Margareta: Natura, aerul curat si peisajele frumoase sunt picaturile de fericire din viata noastra.

Dragos Bucurenci: A vorbi despre poluare in Bucuresti e ca si cum ai vorbi despre funie in casa spanzuratului.

Voluntariatul pentru mediu este o valoare de suflet.

Printul Nicolae: Ma bucur ca am ocazia sa ma implic si in Romania in actiuni care au legatura cu protejarea naturii, pentru ca am facut deja asta in alte parti ale lumii. Admir foarte mult ce face printul Charles si cred ca e un model de urmat.

Recomandari