Tipuri de ghivece

Tipuri de ghivece
  calendar_month        
Plantele tale au nevoie de un ghiveci in care sa se dezvolte cum se cuvine. Iata principalele tipuri de ghivece fiecare cu avantajele si dezavantajele sale.

Ghiveciul iluminat

Nu numai lumanrile parfumate pot da o stare de bine ci si un ghiveci iluminat cu o planta inmiresmata. Noaptea aceste ghivecece vor deveni o adevarata delectare. De obicei acestea sunt din plastic.

Ghivece cu agatator

Acestea sunt in special pentru plantele de exterior dar merg si in interiorul casei. Problema este ca multe dintre ele nu au farfurii de scurgere a apei. De aceea este bine sa cauti un ghiveci cu deversor de apa bombat.

Ghivece din plastic

Avantajul acestora este dat in primul rand de greutate. Acestea sunt usoare, prezinta avanjatul unui transport sigur, avand in vedere ca nu veti avea surpriza sa se sparga. Mentin umiditatea si de multe ori sunt rezistente la inghet. Daca alegi un ghiveci din plastic de proasta calitate, acesta se poate deteriora in lumina solara. Problemele mai pot veni din lipsa de porozitate care va duce la retinerea, in exces, a apei. 50572.jpgGhivece din ceramica

Fie ca sunt din teracota sau ceramica, ghivecele din aceste materiale ofera plantelor protectie maxima. Ele ofera o buna aerisirie la nivelul radacinilor. Este bine ca ele sa aiba gauri de drenaj. Sunt mai scumpe ca cele din plastic dar pe langa utilitate au un avantaj estetic. Ceramica poate avea foarte multe nuante si poate fi pictata cu usurinta.

Dezavantajul ar fi ca acestea sunt casabile si se curata mai greu. Teracota, fiind destul de poroasa, se va usca repede, ceea ce nu e bine pentru plante.

Ghivece de piatra

Aceste sunt bune pentru mentinerea temperaturii si a gradului de umiditate din sol. Deasemenea ofera si o buna izolare. 75346.jpgGhivece din lemn

Acest tip de ghiveci este, in timp, supus putrezirii. Lemnul de esenta tare este ceva mai rezistent la putrezire, fara a avea nevoie de baituire sau vopsire. Evita lemnul tratat cu componente toxice deoarece vaporii acestor substante pot deteriora planta. Avantajul vine din faptul ca retin foarte bine apa.

Din cauza umiditatii si in functie de tipul de lemn din care e realizat ghiveciul, gandeste-te ca acesta ori se va micsoara ori se va mari. Nu le lasa direct pe pamant.

Ghivece din metal

De obicei, sunt grele, deci sunt foarte bune atunci cand ai o planta mare si vrei sa o stabilizezi. Este o alegerea buna pentru ghivecele de pe timpul iernii.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Colacul de salvare
  • person

    "hai sa vorbim, sa ne cunoastem, sa ne imprietenim!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right