Cat de verde e casa ta?

Cat de verde e casa ta?
  calendar_month        
Casa verde inseamna o casa amenajata cu materiale eco-friendly, fie ca optezi pentru tapet din alge, blat de masa din calcar sau podea din bambus.

Parchet

Foloseste parchet de coaja de stejar, decojirea nu-i face rau copacului, iar un alt strat de coaja va creste la loc. Podeaua din coaja de stejar este impermeabila, izoleaza fonic si termic. Coaja de stejar este o sursa regenerabila.

Tapet

Tapetul poate fi facut din alge, o sursa regenerabila care se dezvolta in apele sarate, mlastinoase. Fibrele sunt impletite intr-un frumos tapet, care aduce si o tenta naturala in camera.

Blatul

Blatul, fie pentru bucatarie, fie pentru baie, poate fi realziat din calcar, unul dintre mineralele abundente de pe pamant. Calcarul este similar la greutate si durabilitate cu granitul, dar este mai usor de modelat.

Bambusul

Podeaua de bambus este mai ieftina si mai rezistenta decat podelele din lemn tare. Este si o planta careia ii trebuie doar cinci ani s a ajunga la maturitate, de aceea nu veti cauza rau mediului. In schimb, lemnul de esenta tare are nevoie de 10 ani sa ajunga la maturitate. Odata ce bambusul este decojit, radacina lui continua sa creasca si astfel se produc noi si noi stocuri de material.

Mobilier din lemn reciclat

Iti poti face un pat sau un dupat din lemn reciclat, dintr-un pat mai vechi sau orice alt obiect de care nu mai ai nevoie. Dupa slefuire, vopsire, lacuire si tratare cu diferite substante, lemnul poate arata ca nou.

75471.jpgMateriale textile

Cumpara asternuturi din bumbac organic (care nu va cauza alergii, la cei care sufera de asa ceva). Bumbacul organic nu este tratat cu pesticide sau alte substante chimice.

Accesorii

Intr-adevar lucrurile se schimba tot timpul si vrem sa fim inconjurati de lucruri noi, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne cumparam o data pe luna accesorii. Mai bine dam o noua imagine, celor vechi. Bricolajul alaturi de membrii familie sau prieteni poate fi chiar reconfortant.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Jocul de carti Gin Rummy
  • person

    "everything from everywhere"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right