Cum faci 2 camere sa arate spatios

Cum faci 2 camere sa arate spatios
  calendar_month        
Majoritatea apartamentelor vechi de doua camere au o suprafata destul de modesta - in jur de 54 mp. Daca esti proprietara unui astfel de apartament si doresti sa il amenajezi, insa ti se pare ca spatiul mic iti limiteaza posibilitatile de a-l transforma intr-o locuinta ultramoderna, iti prezentam cateva idei care iti pot fi folositoare.

In primul rand renunta la idea unui holisor clasic unde sa-ti lasi pantofii si umbrela. Goleste in totalitate holul, vopseste-l cu o vopsea lavabila intr-o nuanta vesela dar deschisa, desfiinteaza debaraua daca exista si comanda un dreesing pe care il vei incastra in toata lungimea holului. Pentru un efect spatial marit, usile dressingului fa-le din oglinda.

Renunta la clasica usa care desparte holisorul de bucatarie si in locul usii fa o arcada cu spoturi.

Bucataria goleste-o complet, vopseste-o in acelasi ton cu holul si ia gresia si faianta in tonuri calde care sa se asorteze cu cele din hol. Comanda mobila pe un singur perete, cu corpuri suspendate si aparaturi electrocasnice incastrate, iar la accesorii poti utiliza cu foarte mare succes inoxul. Renunta la peretele care comunica cu sufrageria si in locul acelui perete fa o structura de trecere gen bar, utila atat dinspre sufragerie, cat si dinspre bucatarie. Bucataria fiind acum incorporata in sufragerie, aceasta s-a transformat din vechea sufragerie in care bunicuta tricota ciorapei intr-un living modern cu bucatarie americana inclusa. Opteaza pentru scaune de bar, care ocupa putin loc si sunt in egala masura utile si elegante.

Balconul include-l in sufragerie si iata ca ai obtinut un veritabil living cu vedere larga spre peisajul exterior. Parchetul vechi inlocuieste-l cu parchet laminat sau reconditioneaza-l. Opteaza pentru nuanta de cires, cea mai apreciata in acest an. Pentru a da impresia de spatiu, foloseste o vopsea deschisa dar vesela, iar pentru a da un aspect jucaus si non-conformist, unul dintre pereti vopseste-l intr-o nuanta de caramiziu sau grena, nunate aflate in topul actual al recomandarilor designerilor de interior. La mobilier poti opta pentru un set de canapea si fotolii din piele ecologica intr-o culoare fie calda (crem, bej, galbui, alb), fie indrazneata (portocaliu, caramiziu, grena). Mobila este recomandat sa fie modulara, liniara. Nu uita de scafe in forme liniare si de spoturi. Poti opta pentru perdele fine si usoare sau pentru jaluzele verticale.

La baie inlocuieste cada care oricum este mica si incomoda cu o cabina de dus cu pereti din sticla, iar instalatia sanitara inlocuieste-o in totalitate, utilizand fara restrictii sticla si inoxul.

Dormitorul va ramane singurul spatiu nemodificat major si oarecum separat de restul locuintei. Reconditioneaza sau schimba parchetul, daca exista balcon si pe dormitor include-l in spatiul dormitorului, iar ca mobila alege un pat matrimonial dar in genul camerelor de tineret, incastrat si incadrat de corpuri modulare (sifoniere, noptiere), iar televizorul (daca doresti sa ai si in dormitor) il poti suspenda pe un suport special si astfel nu vei mai ocupa loc cu banala comoda.

Schimba in totalitate tocaria si inlocuieste gemurile cu geam termopan pentru o mai buna protectie fonica si termica.

Refa instalatia sanitara si electrica in totalitate.

Schimbarile facute, in special in living, vor da spatialitate locuintei si o perspectiva completa asupra ei inca de la intrare.

Recomandari