Picteaza decorul casei tale

Picteaza decorul casei tale
  calendar_month        
Iti poti decora singura spatiul sau personaliza obiectele cumparate din comert utilizand doar cateva ustensile simple. Tot ceea ce iti trebuie sunt o bucata de carton sau plastic pentru tipar, hartie de calc, o foarfeca, o pensula si vopsea sau tempera potrivita pentru materialul pe care vrei sa pictezi. A, si putina imaginatie.

Inainte de a incepe

Curata suprafata pentru a te asigura ca nu are scame sau praf. Daca vrei sa pictezi pe un material textil, cum ar fi o pernuta decorativa, spal-o intai potrivit instructiunilor de pe eticheta. Pune hartie cerata sub zona pe care vrei sa o decorezi pentru a te asigura ca vopseaua nu patrunde prin material si nu pateaza si alte zone nedorite. Daca pictezi textile, amesteca o parte vopsea cu doua parti solutie pentru textile pentru a te asigura ca 'opera de arta' nu iese la spalat.

Poti sa pictezi un perete, o rama, un tablou, o oglinda, masa, fata de perna - practic orice. Doar asigura-te ca folosesti vopsea cu o formula specifica pentru suprafata respectiva si urmeaza instructiunile de pe eticheta.

Alege modelul

Poti gasi inspiratia pentru design din arta, reviste, wallpaper-uri si chiar designuri textile. Formele organice sunt mai permisive cu greselile decat cele cu linii drepte sau decupaje dificile. Odata ce ai gasi modelul fa o fotocopie, marind sau micsorand imagina pentru a se potrivi obiectului pe care il infrumusetezi.

Confectioneaza tiparul

Decupeaza modelul in exterior si aseaza-l pe o bucata de carton sau plastic. Schiteaza-i conturul pe plastic, dupa care decupeaza dupa acest contur in asa fel incat spatiul gol sa fie modelul dorit.

50999.jpg

Picteaza suprafata

Intinde un cearceaf pentru a proteja zona de lucru. Pulverizeaza spray adeziv repozitionabil pe o parte a tiparului si lasa-l sa stea putin. Aseaza-l apoi pe material si apasa pentru a te asigura ca toate marginile sunt fixate pe suprafata. Dupa aceea, umple designul cu doua straturi de vopsea, lasandu-l 30 de minute sa se usuce intre aplicarea celor doua straturi.

Indeparteaza tiparul

Lasa vopseaua sa se usuce cateva minute inainte de a indeparta tiparul, iar apoi lasa materialul sa se usuce complet pentru inca 24 de ore inainte de a il folosi in decorul tau.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right