Spatiu de lucru sanatos

Spatiu de lucru sanatos
  calendar_month        
Pe langa faptul ca un spatiu de lucru ordonat si curat este unul in care te poti concentra si iti poti duce la bun sfarsit activitatile este si unul sanatos. Urmareste aceste sfaturi pentru a avea un spatiu de lucru sanatos atat la serviciu cat si acasa.

Hartiile si cablurile pot face o harababura dintr-un spatiu de lucru. Echipamentele de lucru multifunctionale salveaza din spatiu. Foloseste-te de clame pentru a prinde cablurile.

Gandeste-te apoi la depozitate. Majoritatea birourilor duc lipsa de astfel de spatii. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa iei toate hartiile de pe birou sau podea si sa le pui in mape pe care apoi le etichetezi.

Curata apoi tastatura, telefonul si mouse-ul. Vrei o motivatie? Un studiu recent a aratat ca biroul contine de 400 de ori mai multe bacterii decat pe un scaun de toaleta. Cumpara-ti un gel de curatare cu cat mai putine chimicale.

Camerele de birou sunt slab aerisite si ventilate. Daca nu poti pune un cadelabru cu ventilator, achizitioneaza-ti un ventilator portabil si pune-l pe birou. In plus, decoreaza-ti biroul si cu o planta care-ti va da o extra portie de oxigen.

Apoi ia in calcul biroul, scaunul si celelalte accesorii. Sunt ele confortabile sau ergonomice? Scaunul trebuie sa fie obligatoriu unul ajustabil.
Mareste productivitatea si creativitatea la job prin incorporarea principiilor feng-shui in aranjarea pieselor de mobilier.

O lumina buna este un alt lucru esential in birou, iar cea naturala este cea mai buna. Achizitioneaza o lampa, daca ai nevoie de lumina directionata spre o anumita zona.

Un spatiu de lucru acasa ar trebui sa aiba fie mult mai personal decat cel de la serviciu. Asa ca poti accesoriza locul cu draperii sau fotolii.

Recomandari