3 retete sanatoase recomandate de Olivia Steer

3 retete sanatoase recomandate de Olivia Steer
  calendar_month        
Olivia Steer a descoperit cum frumusetea si sanatatea pot fi mentinute prin retete sanatoase, "asezonate" cu gandire pozitiva si multa incredere in faptul ca orice boala poate fi vindecata printr-un mod de viata natural.

Sotia celebrului Andi Moisescu si prezentatoarea emisiunii "Doamne de poveste" de la Acasa Tv te invata 3 retete delicioase si cu efect terapeutic.



Blogul personal in care Olivia Steer isi impartaseste secretele unui stil de viata superior abunda in sfaturi si idei pentru o silueta minunata si o stare de sanatate desavarsita. Printre toate acestea, ies la lumina retete aparent extravagante, dar usor de preparat si foarte gustoase.

Olivia este adepta regimului alimentar raw-vegan, mai exact o dieta lipsita de produse de origine animala si mancare preparata termic. Vacanta facuta de vedeta in Thailanda a invatat-o sa isi ingrijeasca trupul si spiritul cu hrana plina de energie pozitiva. Noul mod de viata ales de Olivia a adus cu sine si invatarea mai multor retete raw-vegan atragatoare. Iata 3 dintre ele!

Autor: Adelina Dobrin

77732.jpg


1. Corabioare cu pate de rosii
Pentru blat, Olivia Steer scrie pe blogul personal ca ai nevoie de:

o cana de migdale macinate
o cana de alune de padure macinate
1/2 cana pudra de seminte de in
1/2 cana de bors
un pumn de busuioc uscat si maruntit
sare dupa gust

Prin amestecul acestor ingrediente, rezulta un aluat usor de modelat, cu care se tapeteaza 10-12 forme de copt.

Pentru pate-ul de rosii, Olivia anunta urmatoarele ingrediente:

o cana de rosii uscate la soare si rehidratate
1/2 cana de curmale moi
1/3 cana de suc de rosii pastratla congelator
un varf de piper de cayenne
sare dupa gust

Toate aceste ingrediente se mixeaza in blender, pana iau forma unei paste dense, asemanatoare pate-ului clasic din ficat. Se umplu corabioarele din blat cu pate-ul si se lasa preparatul la deshidratat cateva ore pe noapte, apoi se orneaza cu fire mici de patrunjel si fistic.

Foto: oliviasteer.ro



77731.jpg


2. Biscuiti cu goacamole
Un alt preparat specific regimului alimentar raw-vegan (crudivor) sunt biscuitii cu goacamole. Pentru blat, Olivia iti recomanda:

doua cani de nuci macinate
1/2 cana de bors sau suc de rosii crud
o jumatate de cana de faina de in
o mana de busuioc maruntit
sare

Amesteca toate aceste ingrediente in blender, decupeaza aluatul in forme de biscuiti si lasa blatul sa se deshidrateze peste noapte. Pentru sosul de goacamole, ai nevoie de:

3 nuci de avocado
o ceapa mare sau doua mai mici
zeama unei jumatati de lamaie
sare

Mixeaza produsele in blender sau cu mixerul si intinde pasta pe biscuiti. Pentru ornament, foloseste frunze mici de patrunjel si fistic.

Foto: oliviasteer.ro



53656.jpg


3. Chiftelute din germeni de grau si ridichi umplute
Pentru chiftelute, Olivia Steer iti recomanda sa framanti bine:

o cana de germeni de grau
o cana de nuca macinata fin
un varf de cutit de scortisoara
un varf de cutit de enibahar pulbere
un morcov ras fin
o legatura mica de patrunjel tocat
sare
bors cat cuprinde



Pasta groasa rezultata, de consistenta carnii tocate, poate fi modelata in chiftelute care se tavalesc la sfarsit in susan crud. Pentru delicioasele ridichi umplute, ai nevoie de:

doi pastarnaci mari, facuti crema in blender
doua linguri de ulei
o lingurita de tamari/shoyu
12-14 ridichi scobite cu varful cutitului

Pasta rezultata din crema de pastarnac, ulei si tamari se introduce ridichiile scobite si se orneaza cu mac.

Foto: oliviasteer.ro

Recomandari