5 motive pentru a consuma cirese

5 motive pentru a consuma cirese
  calendar_month        
Proaspete, in compot sau congelate, ciresele sunt fructe excelente pentru sanatate. Profita de ele in sezon!

Nimic nu aminteste de vara la fel ca ciresele dezmierdate de soare, pline de vitamine. Iata 5 motive pentru a face o cura cu cirese!

Calmarea durerilor articulare

Culoarea rosie a cireselor vine de la antocianine, antioxidanti prezenti si in strugurii si vinul rosu. Ei inhiba formarea enzimelor asociate cu inflamatia, contribuind astfel la calmarea durerilor musculare si articulare.

Protectia colonului

Acest fruct contine si quercetina, un flavonoid cu actiune anticancerigena. Rezultatele unui studiu publicat recent in Journal of Nutrition indica faptul ca ciresele contribuie la prevenirea formararii in colon a leziunilor potential cancerigene.

Reglarea nivelului de colesterol

Ciresele sunt bogate in pectina, o fibra solubila ce scade nivelul de colesterol rau, contribuind astfel la prevenirea cardiopatiilor.

Favorizarea vederii

Ciresele contin de 19 ori mai mult beta-caroten decat afinele. Aceasta substanta, precursor de vitamina A, contribuie la imbunatatirea vederii si sanatatii pielii.

Facilitarea somnului

Ciresele sunt unele dintre rarele surse alimentare de melatonina, hormon ce intervine in reglarea ritmului circadian al organismului si favorizeaza somnul.

Autor: Nuage

Recomandari