5 tipuri de mancare fara riscuri

5 tipuri de mancare fara riscuri
  calendar_month        
Pentru ca din ce in ce mai multe alimente sufera modificari, fie induse de oameni fie din cauza mediului poluat in care traim, iti prezentam in continuare cele mai sanatoase tipuri de mancare .

Acestea sunt lipsite de aditivi sau substante artificiale cu riscuri pentru organism.
Mancarea organica
Probabil ai mai auzit acest termen de un milion de ori, dar nu ai stiut exact la ce se refera. Iti spunem noi! Acest tip de mancare este fabricat strict din produse naturale, legume, fructe, la care nu se adauga pesticide sau fertilizatori.

Sunt pur si simplu plantate si lasate sa creasca de la sine. De aceea este posibil sa nu arate la fel de bine ca cele cu care ne-am obisnuit. Totusi sunt cele mai gustoase.

Alimente non-OMG
OMG este abrevierea de la organisme modificate genetic. Aceste produse sunt de obicei cereale, legume, fructe si carne.

Evita pe cat poti carnea din lanturile fast-food, iar in ceea ce priveste produsele din magazine cauta eticheta pe care scrie "GMO Free".

Alimentele vrac
Cu toate ca suntem obisnuiti sa consideram alimentele ambalate separat cele mai bune, de multe ori ne putem insela.

Plasticul in care sunt tinute poate afecta calitatea produsului, sau poate contine substante care ne afecteaza pe termen lung.

Alege produsele vrac pe care le poti pune singura in punga ca sa le transporti acasa. Acestea sunt proaspete si nu au aditivi si conservanti care sa le prelungeasca perioada de valabilitate.
77311.jpg


Produsele "de tara"
Acestea sunt acele produse pe care taranii le aduc la piata si le vand pe tarabe. Cu toate ca nu ai de unde sa stii exact daca au fost tratate sau nu, riscul este foarte mic.

Aceste alimenete sunt rezultatul muncii fermierilor, sau taranilor in propria gradina. Poate fi vorba de oua, lapte, legume, fructe sau chiar carne.

Produse rezistente la pesticide
S-a demonstrat stiintific, ca pe o perioada mai indelungata de timp, oamenii sunt afectati de pesticide.

Pentru a te simti in siguranta cu ceea ce mananci, alege acele alimente care cresc fara a avea contact direct cu solul, sau au un strat exterior necomestibil, suficient de gros incat sa le protejeze.

Exemple de astfel de produse sunt: bananele, avocado, porumb, ceapa, conopida, struguri, prune, pepene sau brocoli.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

discutie
  • person

    "Cultura"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right