Beneficiile consumului de fructe uscate
history_edu redactia ele.ro calendar_month 28 Oct 2011, 09:11
Fructele uscate sunt alimente indispensabile, in special in sezonul rece, cand nu mai avem la dispozitie mineralele si vitaminele din fructele proaspete. Acestea sunt benefice in eliminarea kilogramelor in plus, dar si pentru prevenirea unor forme de cancer.
Fructele uscate sunt delicioase si contin o serie de vitamine pe care le gasesti cu greu in stare naturala, in special in sezonul rece. Iata cateva dintre cele mai mari beneficii ale consumului de fructe uscate.
Continut ridicat de minerale
Fructele uscate contin cantitati mari de fosfor, calciu, fier si alte minerale esentiale pentu oase puternice si dinti sanatosi. In plus, fierul este responsabil de producerea globulelor rosii, elemente care sunt responsabile de transportul oxigenului prin intregul organism.
Fructele uscate cu cea mai mare cantitate de fosfor si calciu sunt caisele, stafidele si smochinele. Acestea pot fi consumate de intreaga familie, dar sunt recomandate in special celor care au probleme cu oasele sau dintii.
De asemenea, daca parul tau creste greu sau cade foarte mult, iar unghiile tale sunt foarte moi, ai nevoie de acid folic, element pe care il gasesti in fructele deshidratate. Cele mai bogate surse de acid folic sunt caisele, stafidele si piersicile uscate.
Pentru ca fibrele sunt esentiale pentru un aparat digestiv sanatos, consuma fructe uscate care abunda in acest element. Fructele deshidratate ajuta la mentinerea sanatatii colonului si previn problemele digestive precum diareea sau constipatia.
Curmale
Curmalele sunt recomandate persoanelor care vor sa se ingrase - 1 kilogram de curmale contine 3000 de calorii, adica o cantitate suficienta pentru a indeplini cerintele zilnice ale unui organism uman.
Curmalele sunt bogate in vitamine, minerale (calciu, magneziu, cupru, potasiu, fier) si fibre. Acestea ofera corpului energia necesara si impiedica aparitia tulburarilor digestive. In plus, ele sunt benefice in prevenirea cancerului si a bolilor cardiovasculare.
Stafide
Stafidele sunt extrem de benefice atunci cand sunt consumate dimineata, pe stomacul gol. Acestea au un continut bogat de antioxidanti, vitamine, minerale, fibre si fructoza pura. Medicii recomanda consumul zilnic de stafide celor care doresc sa mentine sanatatea oaselor si a dintilor, dar si persoanelor care au probleme digestive. In plus, consumul de stafide te protejeaza de anemie.
Smochine
Vrei sa slabesti? Smochinele fac parte din lista celor mai bune alimente de consumat in timpul unei diete de slabit. Acestea contin acizi grasi Omega 3 si Omega 6, ingrediente care favorizeaza eliminarea grasimilor. In acelasi timp, smochinele sunt sarace in calorii, lipide si glucide, ceea ce le propulseaza in topul alimentelor benefice in dieta.
Prune
Ai probleme cu inima sau sunt sanse sa ii mostenesti pe parintii tai in acest sens? Poti preveni problemele cardiovasculare prin consumul regulat de prune deshidratate. Acestea contin antioxidanti care te protejeaza de radicalii liberi, intaresc sistemul imunitar, dar si pe cel osos.
Autor: Ana-Maria Dragota
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro
accept
- person
"zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"