Cum sa faci fata tortului sau... "torturii" de ciocolata

Cum sa faci fata tortului sau... "torturii" de ciocolata
  calendar_month        
Esti invitata la o petrecere in miez de vara si ti se scurg ochii dupa un tort irezistibil, din care se intrezareste un strat delicat de sos de caramel sau dulce de leche si care este ornat cu multa ciocolata rasa. Ce vei face?

Multi dintre noi simtim uneori ca ne este foarte pofta de anumite mancaruri, dar ne dorim mult sa facem fata acestei dorinte nestapanite. De cele mai multe ori, esuam. E bine sa stim ca exista o strategie prin care ne putem elibera de... tirania poftelor, reusind astfel sa le tinem piept.


Nu e usor, nu da intotdeauna rezultate si nu e valabil pentru orice pofta. Dar merita incercat. Altfel, nu ne ramane decat sa ne repezim direct la tortul de ciocolata.

Daca iti este foarte pofta sa mananci sau sa bei ceva - poate te-ai lasat de cafea de trei zile si pofta nu-ti da pace -, incearca sa nu dai curs primului impuls si, in schimb, sa fii atenta la ce se intampla cu tine: la senzatii, emotii, la ganduri; probabil, in mintea ta vor da buzna o multime de ganduri care incearca sa te convinga sa iti satisfaci pofta. Nu te opune lor, lasa-le sa vina, dar nu le asculta. La fel trebuie sa faci cu orice senzatie. Secretul consta in a fi martora la tot ceea ce ti se intampla si in a lasa sa treaca timp. Rezultatul? Nu numai ca vei scapa de pofta, odata trecut momentul critic, dar te vei si simti bine, ca noua!

Acelasi lucru este valabil pentru orice alta dificultate cu care ne confruntam. Alergatorii traiesc fenomenul ca fiind "al doilea vant". La o alergare de maraton, de exemplu, cand simt ca sunt la capatul puterilor, cand durerea le invadeaza corpul si sunt la un pas de a renunta, se intampla un fenomen. Apare acest "al doilea vant", o forta din interior care ii ajuta sa depaseasca durerea si care ii conduce catre victorie. Asta, daca reusesc sa fie martori la ceea ce li se intampla si sa aiba putina rabdare, asa cum am mai spus. Noi, oamenii, avem de multe ori tendinta de a renunta in fata greutatilor deoarece credem ca durerea care le insoteste va fi eterna. Insa, daca avem rabdare, durerea trece, tensiunea se elibereaza si reusim astfel sa facem fata oricarei provocari.

Elena Ceciu
Food Psychology Coach
www.mananc-inteligent.ro

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Vanatoarea de comori
  • person

    "creeaza-ti un stil inconfundabil purtand bijuterii din pietre semipretioase!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right