De ce este bine sa astepti o ora dupa masa inainte de a manca fructe?

De ce este bine sa astepti o ora dupa masa inainte de a manca fructe?
  calendar_month   update 03 Oct 2023, ora: 08:40      
Sistemul digestiv este complex și nu întotdeauna ușor de înțeles. Există multe idei preconcepute despre consumul de fructe, cum ar fi faptul că acestea provoacă balonare dacă sunt consumate la sfârșitul mesei.

Este adevărat acest lucru?

Suntem cu toții la fel: după o masă copioasă, păstrăm întotdeauna puțin loc pentru desert. Dacă nu vreți să vă supuneți prea mult organismul (sau conștiința), optați pentru un fruct. Este firesc să ne gândim că acest lucru va fi întotdeauna mai sănătos decât să ne îndopăm cu un tort mare de ciocolată.

Digestia este un proces complex. În plus, poate diferi de la un organism la altul. Așadar, ce recomandă nutriționiștii cu privire la consumul de fructe.

Primul lucru de reținut este că nu toate alimentele sunt digerate în același mod de către organism. Fibrele conținute în fructe, de exemplu, sunt ceea ce se numește fibre insolubile: acestea rămân în suspensie în lichide și sunt cunoscute ca având un efect laxativ. În mod evident, acestea ajung rapid în intestinul gros, deci în ultima parte a tractului gastrointestinal. În timp ce fructele își așteaptă rândul pentru a fi digerate, ele fermentează, iar acest lucru este considerat a fi cauza balonării la unele persoane.

Bineînțeles, aceste informații se aplică majorității, dar, încă o dată, este important să se țină cont de faptul că fiecare organism reacționează diferit. Nutriționiștii consideră că nu există o problemă majoră dacă se consumă fructe la sfârșitul mesei sau dacă se mănâncă câteva ore mai târziu. De fapt, aceasta este ceea ce le recomandă persoanelor care vor să slăbească: datorită efectelor lor sățioase, ele îi ajută să nu se îndrepte spre o felie de nutella sau alte asemenea delicatese.


Recomandari

Newsletter Ele.ro

Zimbiti va rog
  • person

    "http://luiza.zboara.eu - sau - fericirea daruita de copii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right