Guma de mestecat te ajuta sa slabesti

Guma de mestecat te ajuta sa slabesti
  calendar_month        
Cu conditia sa fie fara zahar, guma de mestecat te poate ajuta sa-ti controlezi greutatea.

Masticatia in sine este un fenomen benefic, iar guma intervine si ea prin mecanisme specifice.

Mestecarea gumei te scapa de stres

Stresul face parte din factorii care influenteaza cresterea in greutate. Simplul fapt de a mesteca guma poate contribui la scaderea nivelului de stres. Acest lucru sugereaza autorii unui studiu care s-a folosit de tehnicile imageriei cerebrale.

La subiectii supusi unui mediu zgomotos si stresant s-a constatat o activare medie a zonelor cerebrale implicate in stres (amigdala, cortexul median), cand mestecau guma. Masticatia are deci efect anti-stres.

Masticatia diminueaza senzatia de foame

53450.jpg

Un studiu arata ca mestecarea gumei dupa masa intarzie aparitia senzatiei de foame, aportul caloric la masa urmatoare fiind cu 8% mai mic. Astfel, 60 de persoane cu greutate normala au fost invitati sa ia un mic dejun standard, apoi o gustare (dulce sau sarata). Jumatate dintre ei au mestecat guma dupa micul dejun. Acestia au mancat cu 36 calorii mai putin la gustarea de dupa.

Intr-un alt studiu se constata ca cei care consuma guma in prealabil se orienteaza la masa urmatoare spre gustari mai putin dulci. Guma reduce deci apetenta pentru dulce.

Concluzia tuturor acestor studii e ca guma de mestecat fara zahar are repercusiuni asupra creierului si asupra comportamentului alimentar, favorizand controlul greutatii corporale.

Recomandari