Lintea - alimentul sanatos si complet al dietei tale

Lintea - alimentul sanatos si complet al dietei tale
  calendar_month        
Lintea face parte din familia leguminoaselor, dar este adesea ignorata in favoarea fasolei sau mazarii sau este considerata un simplu ingredient in supe si garnituri. Insa multa lume nu stie ca lintea este delicioasa si are multiple binefaceri asupra sanatatii!

Datorita continului inalt proteic, lintea merita mai multe sanse!

In spatele lintei se ascunde un istoric bogat care merge pana in Egiptul antic, atunci cand boabele de linte erau folosite ca alimente, dar si ca material de conservare pentru lucrurile pretioase. Un obelisc antic a fost descoperit inundat in tone de linte!

Lintea este astazi utilizata in numeroase retete si reprezinta un aliment de baza in bucataria indiana si cea oriental-europeana. Majoritatea indienilor consuma linte de cel putin doua ori pe zi.

Un alt motiv pentru a aprecia lintea, in afara continutului proteic inalt, este bogatia in fibre, vitaminele C si B.

Lintea este esentiala pentru evitarea oricarei carente in cadrul unui regim alimentar vegetarian. Boabele de linte contin fier, sunt indicate pentru prevenirea si corectarea anemiei si mai ales pentru copii si femeile insarcinate.

Cum gatesti lintea?

Poti s-o fierbi, s-o faci la cuptor sau la abur. Boabele de linte mai contin si opt aminoacizi esentiali (printre care izoleucina si lizina), care sunt indispensabili pentru buna functionare a organismului.

In magazine se gasesc diferite varietati de linte, dintre care e greu sa alegi. Varietatile cuprind toate culorile curcubeului (verde, rosu, galben, negru, maroniu). Fiecare culoare este specifica unui anumit stil de bucatarie, incepand de la salate reci si calde pana la supe si mancaruri traditionale.

In revista International Journal of Cancer, un studiu publicat de cercetatorii din Boston subliniaza ca regimul alimentar bogat in linte si mazare are efecte pozitive in reducerea riscului de cancer la san .

Poti include lintea in dieta ta zilnica, sau macar o data pe saptamana, pentru sanatate!

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

de ce merge
  • person

    "despre un blog"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right