Sacrificii pentru slabit: 4 obiceiuri dezgustatoare pentru a scapa de kilograme

Sacrificii pentru slabit: 4 obiceiuri dezgustatoare pentru a scapa de kilograme
  calendar_month        
Autor: Dobrin Adelina

Ai fi uimita sa afli cate sacrificii inimaginabile pentru slabit au facut femeile de-a lungul istoriei. Obsesia pentru un trup tras prin inel nu este o inventie a secolului prezent, cata vreme obiceiurile dezgustatoare de mai jos se practicau inca din anii 1800. Cand simti ca dieta pe care o urmezi este prea chinuitoare, aminteste-ti de practicile extreme folosite de reprezentantele sexului frumos pentru a scapa de kilograme.

Daca infranarea poftelor pentru prajituri si sportul iti suna a corvoada, afla ca sacrificiile pentru slabit pot lua o forma mult mai greu de "digerat". Pentru ca voiau sa fie filiforme fara cure de slabire si miscare, femeile care practicau urmatoarele obiceiuri dezgustatoare au gasit cai mult mai sumbre de a scapa de kilogramele in plus.77690.jpg

1. Dieta cu tub nazal
O metoda cel putin bizara de a "manca" fara consecinte ponderale este introducerea unui tub nazal foarte lung prin nari, catre stomac, apoi conectarea lui unei pompe mici care sa extraga in permanenta lichidul bogat in proteine grase. Practic, piederea in kilograme este o certitudine.

Cu toate acestea, tubul nazal nu poate fi considerat "dieta". Complicatiile foarte posibile care pot sa apara sunt deshidratarea, constipatia, eroziunile interne si pietrele la rinichi. In plus, dupa extragerea tubului (obligatorie dupa 10 zile), toata greutatea pierduta se depune la loc, avertizeaza expertii. Nu-i asa ca jogging-ul suna incantator?

Foto: yilkal.com77688.jpg


2. Dieta cu tenii
Ideea de a avea un parazit intestinal in sistemul digestiv care sa se ingrase in locul lor nu a avut un ecou negativ in mintea oamenilor la inceputul secolului XX. Asa se face ca pana si Maria Callas a slabit substantial "gazduind" o tenie in stomac, viermisor care in acea vreme se vindea aproape la fel de bine ca painea calda.

Teniile, care pot ajunge lungi de cativa metri, supravietuiesc in interiorul organismului si se hranesc din caloriile pe care corpul-gazda nu le consuma. In acelasi timp, se infrupta din vitaminele si mineralele vitale, iar larvele pot ajunge la sistemul nervos, provocand meningita sau dementa. Viata cu broccoli iti pare mai roz acum, nu?53646.jpg


3. Dieta prin capsarea urechilor
Considerata de adeptele slabitului extrem "acupunctura urechilor", dieta prin capsarea lobului organelor auditive presupune introducerea unei capse chirurgicale in cartilajul urechii si mentinerea ei acolo timp de mai multe saptamani.

Metoda ar reduce in mod considerabil apetitul, insa nu s-a dovedit stiintific acest efect. In schimb, aproximativ 20% dintre adepti se aleg cu infectii greu de tratat.

Foto: debbehendrixarnp.com
77687.jpg


4. Dieta prin perforarea limbii
Similara cu capsarea urechilor este dieta prin perforarea limbii, in care o capsa este atasata organului vital pentru a obliga posesorul sa se hraneasca doar cu lichide. Mestecatul si inghititul ies din discutie.

Riscul de inec si infectii, pe langa efectele malnutritiei, sunt argumente suficiente pentru inutilitatea acestei diete infioratoare.Foto: allwomenstalk.com77689.jpg


5. Dieta masticatiei
Nutritionistul american Horace Fletcher a gasit o metoda inedita (si absurda) de a pierde excesul ponderal. Acesta isi indeamna pacientii sa mestece fiecare bol alimentar de 32-80 de ori, pana consistenta acestuia devine lichida.

Iar pentru ca nu toate alimentele se "topesc" prin masticatie, produsele cu fibre sunt interzise de Fletcher. Colegii de breasla nu sustin solutia medicului, deoarece un adult nu poate ramane sanatos hranindu-se ca un sugar. Corect!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Margele de lampa
  • person

    "impreuna putem avea succesul dorit pe plan profesional."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Sinsay - Bluza - Ivory
Shop Ele.rochevron_right