SPLENDA, Indulcitorul revolutionar cu putine calorii
history_edu ele.ro calendar_month 04 Oct 2006, 00:00
Obezitatea si kilogramele in plus castiga teren in topul problemelor de sanatate la nivel global, afectand un numar mare de adulti si copii. Educarea consumatorilor despre modul de control al stilului de viata este mai necesar ca oricand.
Preocuparea pentru silueta si pentru sanatate a devenit prioritara, in ultima vreme, pentru tot mai multi romani. Este interesant ca datele furnizate de "Centrul de Calcul si Statistica Sanitara si Documentare Medicala" arata ca 0,3% din populatia Romaniei apare inregistrata cu probleme de obezitate. Este vorba insa doar de persoanele inregistrate ca avand probleme medicale serioase. Se pare ca realitatea este alta: Conf. Dr. Gabriela Radulian, din cadrul Institului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Nicolae Paulescu", sustine ca "aproximativ 30% din populatia adulta a Romaniei sufera de obezitate, 20% dintre acestia sunt supraponderali".
"SPLENDA Indulcitorul cu putine calorii este usor de integrat in viata de zi cu zi" spune Lucian Potec, Business Development Manager Johnson & Johnson. "Familiile din Romania pot acum sa aleaga cel mai bun ingredient atunci cand e vorba de indulcirea alimentelor si a bauturilor favorite si pot face acest lucru beneficiind de doua atuuri importante: gust si mai putine calorii."
De la lansarea sa in cele mai multe tari din lume, SPLENDA Indulcitorul cu putine calorii a devenit o alegere potrivita pentru oameni cu diabet carora le plac alimentele dulci dar care doresc, de asemenea, sa tina sub control numarul de calorii si carbohidrati, pentru a-si mentine o dieta sanatoasa.
SPLENDA Brand Sucralose poate fi de asemenea gasit in peste 4000 de produse din intreaga lume.
Descoperire
Sucraloza (SPLENDA Brand Sweetener) a fost descoperita in 1976.
Sucraloza este produsa din zahar printr-un proces patentat, in mai multe etape, care foloseste zaharul convertindu-l intr-un indulcitotr fara calorii.
Sucraloza a fost supusa celor mai complete studii de siguranta care au fost vreodata aplicate unui ingredient alimentar nou. De-a lungul unei perioade de douazeci de ani, mai mult de 100 de studii stiintifice care au fost realizate si evaluate au demonstrat siguranta in utilizarea sucralozei.
Caracterisitici/Beneficii aduse de SPLENDA Indulcitorul cu putine calorii:
poate fi folosit in orice preparat in care se foloseste zaharul, pentru a reduce numarul de calorii pe care acesta il contine, fiind perfect pentru gatit si copt, cat si pentru indulcirea bauturilor;
contine sucraloza, indulcitor obtinut din zahar si cu acelasi gust ca zaharul;
nu lasa un gust neplacut dupa ce este consumat;
granular are aceeasi consistenta ca si zaharul si este stabila termic. Poate fi folosit in orice situatie in locul zaharului obisnuit, inclusiv la gatit si copt;
este ideal pentru intreaga familie;
are un efect insignifiant asupra glucozei din sange sau a nivelului de insulina.
Unde
SPLENDA poate fi gasit in orice magazine alimentare sau farmacii, in hipermarketuri, supermarket-uri, magazine cash & carry, sub urmatoarele forme:
Granular: fiecare cutie de 100 g reprezinta echivalentul de indulcire al unui kg de zahar;
Tablete: 300 de tablete intr-un ambalaj util, pentru a putea fi folosit acasa sau in alte situatii.
Gatitul si coptul, mai usoare cu SPLENDA,Indulcitorul cu putine calorii
Volum/Inaltime. Zaharul contribuie la volum in multe retete. Atunci cand coaceti prajituri, pentru a obtine prajituri mai inalte puteti sa incercati prin adaugarea unei jumatati de cana de lapte praf fara grasimi si jumatate de lingurita de praf de copt pentru fiecare cana de SPLENDA Granular.
Cremele. Cand combinati untul sau margarina cu SPLENDA Granular, mixtura va arata mai putin fina decat arata cand este folosit zaharul obisnuit si se poate separa dupa adaugarea oualelor. Acest lucru este normal.
Textura. Zaharul poate sa joace un rol important in ceea ce priveste textura. Fursecurile se bazeaza adesea pe zaharul brun pentru textura grunjoasa, crocanta. De aceea, probabil este indicat sa inlocuiti numai zaharul granular alb din reteta dvs. In gemuri, budinci si creme, zaharul intareste compozitia.
Aroma. Poate veti dori sa intensificati aroma din fursecuri, budinci si creme adaugand lingurita de extract de vanilie la o cana de SPLENDA Granular.
Produse pufoase. Zaharul ajuta la pastrarea produselor coapte pufoase. In briose si paine, adaugarea de 1-2 linguri de miere si melasa va oferi aceste beneficii.
Rumenirea. Prajiturile si alte produse coapte, care includ putin zahar sau chiar deloc, nu capata o culoare la fel de nchisa precum cele care au numai zahar. Pentru a se rumeni mai bine, aluatul care include SPLENDA Granulat trebuie stropit cu praf de copt inainte de a fi introdus in cuptor.
Densitate. Fursecurile se bazeaza deseori pe zahar pentru a capata forma dorita. In cazul n care doriti sa substituiti toata cantitatea de zahar din reteta cu SPLENDA Granulat, recomandarea noastra este sa le aplatizati inainte de a le introduce in cuptor.
Durata coacerii. Retetele realizate cu SPLENDA Granulat se pot coace mai repede decat cele care includ zahar. Verificati gradul de coacere al produselor un pic mai devreme decat ora mentionata in reteta originala.
Prajituri: verificati cu 7 minute inainte de ora mentionata in reteta originala.
Fursecuri si paine de casa: verificati cu 3 minute inainte de ora mentionata in reteta originala.
Depozitarea. Produsele coapte care includ SPLENDA Granulat se vor mentine proaspete 24 de ore daca sunt depozitate in locuri inchise, la temperatura camerei. Daca doriti sa le mentineti prospetimea pe o perioada mai lunga de timp va recomandam sa le inveliti strans si sa le puneti in congelator.
Alte articole despre