Verdeturile de sezon. 3 beneficii si 3 moduri in care le poti consuma in stare proaspata

Verdeturile de sezon. 3 beneficii si 3 moduri in care le poti consuma in stare proaspata
  calendar_month   update 19 Mar 2014, ora: 15:06      
Avand in vedere numeroasele beneficii pe care le au pentru sanatate, verdeturile nu ar trebui sa lipseasca de la nicio masa, mai ales ca le poti prepara foarte usor. Si cum in aceasta perioada incep sa apara la piata verdeturile romanesti, proaspete si pline de vitamine, nu mai avem nicio scuza sa nu le consumam zilnic.

Iata ce beneficii iti pot aduce verdeturile de sezon, pe care medicii nutritionisti le recomanda in meniul zilnic:

1. Consumul regulat de legume reduce riscul bolilor de inima.

Spre deosebire de carne, care este bogata in grasimi, legumele nu cresc nivelul colesterolului in corp. Iata de ce sunt variantele optime pentru o masa hranitoare. Mancand mai multe legume, corpul tau va primi din plin nutrientii de care are nevoie.

Dieta cu suc de sfecla: slabesti sanatos, elimini toxinele si iti protejezi inima

Legumele sunt bogate in fibre, vitamine si minerale care ajuta la reducerea riscului dezvoltarii bolilor de inima. In plus, verdeturile au numeroase fitochimicale ce pot lupta impotriva imbatranirii premature, a cancerului si a diabetului de tip 2.

2. Faci economii cumparand legume.

Carnea este mult mai scumpa decat legumele, astfel ca bugetul tau poate avea de castigat daca te axezi pe retete care sa contina verdeturi de sezon. Si, desi carnea este tot o sursa de nutrienti importanti, precum proteinele si fierul, nu furnizeaza intregul complex de micronutrienti din compozitia legumelor.

3. Verdeturile sunt bogate in fibre.

Fibrele din mancare sunt recomandate pentru o digestie corespunzatoare. De asemenea, fibrele te ajuta la eliminarea toxinelor. Ele au proprietati ce absorb toxinele si le elimina odata cu alte produse reziduale din organism. Medicii recomanda sa mananci cel putin 4 portii de legume in fiecare zi!

Acum ca ai aflat beneficiile verdeturilor de sezon, iata cateva moduri in care le poti consuma:

1. In salate.

Nimic nu se compara cu un bol de legume proaspete. Salatele, datorita vitaminelor din legume, te vor energiza si iti vor induce o stare persistenta de satietate. Asa ca spala cat mai multe verdeturi, taie-le si pune-le intr-un bol. Adauga si putin suc de lamaie, pentru un plus de gust!

Retete simple si gustoase: Salate sanatoase, perfecte pentru Postul Pastelui

2. In smoothie-uri.

Poti oricand sa mai scapi de cateva kilograme in plus consumand un pahar de smoothie proaspat facut, in locul unei mese copioase. Ia cateva legume si pune-le in blender. Mixeaza pana cand obtii o pasta densa. Smoothie-urile sunt recomandate de catre specialisti, intrucat acestea se digera extrem de usor si sunt foarte nutritive.

Mai mult decat atat, poti combina verdeturile de sezon cu fructe proaspete, surse excelente de antioxidanti cu rol esential in mentinerea starii de sanatate.

6 bauturi de primavara pentru slabire si detoxifiere

3. Garnitura

Cea mai accesibila cale de a consuma legume si verdeturi de sezon este sa le mananci crude, ca garnitura pentru felurile de mancare principale sau ca gustare sanatoasa, alaturi de surse de proteine, precum hummusul, branza degresata sau chiar untul de arahide.

Alte articole despre
Recomandari