6 miscari de fitness pe care le faci gresit

6 miscari de fitness pe care le faci gresit
  calendar_month        
Cand mergi la sala pentru exercitii fizice , este foarte important sa executi corect miscarile respective. In caz contrar, rezultatele nu vor aparea niciodata, vei pierde timp, bani si energie pentru o activitate sportiva executata gresit. In plus, exista intotdeauna riscul de a te accidenta atunci cand nu executi miscarile in mod corespunzator.

Inavata sa te protejezi in timpul exercitiilor sportive si sa executi miscarile corect, cu cat mai putin efort si cu rezultate maxime. Vei fi mai multumita de timpul pe care il investesti pentru a merge la sala sau pentru a-ti face exercitiile in mod constant, ca un regim de viata sanatos.

Iata in continuare 5 exercitii pe care este posibil nu le faci bine si care trebuie sa fie corectate:

1. Exercitiul de ridicare a greutatii

Gresit: Atunci cand ridici o greutate, ai tendinta sa te lasi pe spate, astfel incat coastele sunt evidentiate. Aplecandu-te in acest fel, risti sa te accidentezi in zona umerilor.

Corect: Ridica o greutate in timp ce iti tii spatele in pozitie obisnuita; indoaie-ti putin genunchii.

2 Fandarea

Gresit: In cazul unei fandari, poti avea tendinta sa faci pasi marunti. Acest lucru pune presiune pe genunchi, existand riscul unor intinderi de tendoane.

Corect: Fa un pas suficient de mare incat calcaiul din fata sa fie la distanta de genunchiul celuilalt picior in momentul in care te apleci spre podea.

3 Abdomenele (1)

Gresit: Abdomenele sunt exercitii dificile, care solicita foarte mult coloana vertebrala.

Corect: Potrivit cercetarilor lui Michele Olson, PhD si fiziolog, exercitiile de tip Pilates se concentreaza mai mult asupra muschilor de baza si sunt mai eficiente decat abdomenele in lucrarea abdomenului.

4 Intinderile

Gresit: Intinderile pe care le faci in fata, incercand sa-ti atingi picioarele, pun presiune asupra coloanei vertebrale. Aceasta presiune este cu atat mai mare cu cat stai in jos, "in linie" cu puterea gravitationala.

Corect: Fa aceasta intindere stand jos. Este o pozitie mult mai sigura. Aseaza-te, intinde-ti picioarele si apoi intinde-te dupa ele, pana cand reusesti sa-ti atingi talpile.

5 Ridicarea greutatilor

Gresit: Ridicarea unor greutati pana la nivelul umerilor sau peste acest nivel, cu bratele intinse, reprezinta o miscare pentru brate dificila si dureroasa.

Corect: Ridicarea greutatilor numai pana la nivelul bustului s-a dovedit la fel de eficienta, astfel incat nu este nevoie sa duci miscarea pana la capat pentru a obtine rezultatul dorit.

6 Abdomenele (2)

Gresit: Aplecarile sau abdomenele nu trebuie sa fie facute tinand mainile mai deschise decat latimea umerilor, pentru ca vei pune presiune pe acestia din urma.

Corect: Tine mainile intinse la aceeasi deschidere ca umerii. Lasa-te in maini, cu picioarele intinse si corpul rigid, apoi ridica-te. Poti folosi ca punct de sprijin al mainilor o minge mare de gimnastica, o banca solida etc, pentru a nu duce miscarea de coborare pana la pamant. Iti vei lucra astfel tricepsii si zona pieptului si vei evita durerile de umeri.

Autor: Elisa Costache.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Magia
  • person

    "http://luiza.zboara.eu - sau - fericirea daruita de copii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Rochie Asmina Lila
Shop Ele.rochevron_right