Alegerea incaltarilor pentru sport

Alegerea incaltarilor pentru sport
  calendar_month        
Daca practici diferite activitati sportive trebuie sa-ti alegi cu grija incaltarile pentru ca socurile sa fie absorbite, spatele si articulatiile protejate si sa eviti raninirile.

In functie de ce sport practici trebuie sa alegi diferiti pantofi de sport.

Pentru jogging trebuie sa alegi adidasi care sa permita piciorului sa repsire, sa absoarba socurile la fiecare pas indiferent de suprafata pe care alergi. Talpa exterioara si cea interioara a incaltarilor pentru jogging sunt in general facute din materiale sofisticate, in special in zona calcaiului, zona unde se primesc cele mai multe socuri.

Pentru sala de fitness (aerobic sau step aerobic) adidasii trebuie sa absoarba socurile si sa sustina glezna in timpul miscarilor laterale. Acestia trebuie sa aiba materiale de intarire pe talpa in special in partea din fata a labei piciorului. Incaltarile pentru fitness sunt usori si confortabili, tocmai pentru a face miscarile mai usor de efectuat.

Adidasii de tenis trebuie sa ofere picioarelor stabilitate si sa absoarba socurile pentru a face fata la miscarile multi-directionale realizate in acest sport.

Adidasii de dans modern ca cei pentru hip-hop trebuie sa fie moi, sa absoarba socurile si sa-ti ofere multa libertatea de miscare.
Tipsuri

Alege pantofii in functie de activitatea pe care o faci dar si de nivelul la care esti, frecventa cu care practici sportul si confortul oferit.

Nu ezita sa ceri ajutorul vanzatorilor.

Nu folosi o pereche de adidasi noi pentru o sesiune indelungata de jogging, pentru ca orice pereche de pantofi sport noi, iti vor crea mici probleme la inceput.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

TE VOI PASTRA IN SUFLETUL MEU
  • person

    "'' invata sa pretuiest ce ai sa nu-ti para rau mai tarziu ca ai pierdut ''"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right