Coloreaza-ti dieta cu 10 feluri de fructe proaspete

Coloreaza-ti dieta cu 10 feluri de fructe proaspete
  calendar_month        
Natura ne ofera multe alegeri dulci pentru a manca bine: cirese zemoase, prune durdulii, portocale si mandarine suculente, doar pentru a numi cateva dintre ele. De fapt, toate fructele isi gasesc locul intr-o dieta colorata si sanatoasa.

Te poti bucura de fructele proaspete cu minimum de efort, transformandu-le in adevarate snack-uri, mancaruri si deserturi. Vei gasi aici 10 cai pentru reinventa si redescoperi aceste optiuni dulci.

1. Felii de fructe pe gratar. Taie merele, perele sau piersicile in bucati, adauga putin ulei de masline si presara scortisoara. Inveleste-le in folie de aluminiu si pune-le pe gratar la foc mic timp de 3-5 minute.

2. Amestec de piersici si miere. Intr-un bol pune 1 piersica taiata felii, 2 linguri de miere si 1/2 lingurita de scortisoara. Amesteca cu o furculita pana devine de consistenta unui sos. Serveste-l ca pe un topping pentru clatite sau paine prajita, sau pune-l peste carnea prajita.

3. Sos de lamaie. Amesteca 1/2 pahar iaurt de lamaie degresat si 1 lingurita de suc proaspat de lamaie. Serveste cu felii de ananas, capsune, kiwi, banane si struguri.

4. Inghetata de fructe. Intr-un blender pune capsune si banane, un sfert de cana cu suc de portocale si dintr-un pahar de iaurt cu capsune degresat si amesteca pana devine o pasta omogena. Introdu apoi amestecul in forme sau in cupe de hartie in centrul carora vei introduce un bat. Pune la congelator 3 ore sau pana ingheata complet.

5. Salata cu capsune. Intr-un bol amesteca salata si capsunele taiate si adauga apoi dressing-ul tau preferat.

6. Gustare cu banane si afine. Intr-un blender adauga 2 banane, 1/2 pahar de afine proaspete sau congelate si 1 pahar cu iaurt de vanilie degresat. Amesteca si serveste.

7. Salsa de prune. Amesteca 1 cana de prune taiate, 2 linguri de ceapa taiata, 2 lingurite de otet balsamic, un sfert de lingurita de sos picant si un pic de sare. Adauga acest amestec peste pieptul de pui prajit sau la cuptor.

8. Kebap de fructe la gratar. Pune fructele taiate cubulete (ananas, mango) pe betele de frigarui. Pune-le apoi pe gratar si presara deasupra lor zahar brun. Lasa-le pe foc aproximativ 2 minute pe fiecare parte.

9. Fructele de padure sunt la moda. Pune intr-un vas fructele de padure, presara-le cu putina scortisoara si adauga branza. Pune amestecul la cuptor si serveste cu inghetata de vanilie.

10. Pizza iute cu mango. Amesteca ardeiul iute taiat bucatele, ceapa taiata, mango bucatele si o lingura de suc de lamaie. Pune amestecul obtinut peste blatul de pizza si coace la cuptor aproximativ 5-10 minute.

Recomandari