Cum slabesti de doua ori mai usor?

Cum slabesti de doua ori mai usor?
  calendar_month        
Moda farfuriilor mari s-a terminat. Astazi, conteaza pe farfuriile mici, pe boluri si pe lingurite. De ce? Deoarece diminuarea marimii ustensilelor tale de bucatarie te poate face sa mananci cu pana la 60% mai putin. Iata un truc interesant in caz de regim.

Regimul cu farfurii mici

Cum anume dimensiunea farfuriilor, oalelor si a celorlalte ustensile de bucatarie pot juca un rol in pierderea in greutate si in reusita unui regim? Cu cat ele sunt mai mici, cu atat pot reduce portiile ingerate.Un studiu a demonstrat acest lucru. Astfel, in cadrul unei reuniuni de degustare a unei inghetate au fost invitati 85 de experti in dietetica. Acestora li s-a permis sa se serveasca singuri, insa cu echipament diferit: marimea bolurilor si a lingurilor varia de la o persoana la alta.

Subiectii echipati cu boluri mari s-au servit (si au mancat tot) in medie cu 30% mai multa inghetata decat cei care primisera un bol mic. La fel, cei care aveau lingura mare au mancat cu 14% mai multa inghetata decat cei care se servisera cu lingurita. Diferenta e considerabila, nu crezi?

Ustensile mici, regim mai usor

Daca inca mai aveai indoieli asupra acestui subiect, acest studiu te-a convins probabil de importanta dimensiunii farfuriei, cu atat mai mult cu cat subiectii au fost dieteticieni, tocmai pentru a evita erorile.

Este deci posibil sa reduci foarte usor si fara frustrare cu pana la 60% din cantitatea de alimente ingerate.

In viata de zi cu zi, daca vrei sa slabesti, foloseste deci obiecte de bucatarie de dimensiuni si capacitati mici. Tot ce-ti ramane de facut e sa mananci cu placere!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Doar o gustarica
  • person

    "e pacat sa se scoale cineva flamand de la masa. (lupescu)"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right