Dieta cu pepene rosu

Dieta cu pepene rosu
  calendar_month        
Face parte din categoria dietelor care imbina atat slabirea cat si procesul de dezintoxicare a organismului.

Este indicata in multe afectiuni ale organismului, in special persoanelor care au probleme cu rinichii, celor care retin apa in organism si, bineinteles, este un aliat de incredere in lupta cu obezitatea.

Dieta se tine pe parcursul unei saptamani si este indicata tuturor categoriilor de varsta, mai putin copiilor. Fiind o dieta depurativa, la sfarsitul celor sapte zile vei pierde in jur de 5 sau chiar 6 kilograme, in functie si de cat de strict ai urmat indicatiile acesteia.

Pepenele rosu contine in proportie de 90% apa si are un continut mare de zaharuri, care iti vor da energia necesara pe parcursul intregii zile. Exista mai multe tipuri de dieta ce au ca aliment principal pepenele rosu:

Varianta 1: Este o varianta mai drastica a dietei, deoarece pe parcursul ei nu este permisa consumarea altor alimente cu exceptia pepenelui rosu, in orice cantitati, nedepasind insa 3 kilograme (greutatea este cea fara coaja). Sunt permise de asemenea ceaiul si cafeaua, ambele neindulcite. Si, bineinteles, apa la discretie. Aceasta varianta a dietei nu se tine mai mult de 3-4 zile, repetandu-se apoi la intervale de 2-3 saptamani.

Varianta 2: Este varianta mai echilibrata a dietei cu pepene rosu:

Micul dejun:
o cafea fara zahar;
o felie de paine prajita sau 2 biscuiti cu cereale;
100 grame sunca slaba sau 100 grame branza degresata;
o felie mare de pepene rosu.

Pranzul:
o portie de supa de legume;
200 grame de peste la gratar cu condimente;
legume verzi la discretie;
o felie mare de pepene roau.

Cina:
3-4 biscuiti cu cereale;
pepene rosu la discretie.

Gustarile dintre mese sunt formate din pepene rosu, una-doua felii mari. Regimul pentru aceasta zi se repeta in toate cele 7 zile ale dietei, variind masa de pranz, in care pestele poate fi inlocuit la alegere cu: carne de pui, carne slaba de vita, 2 oua fierte tari.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Cum ii atragi atentia unui Leu?
  • person

    "relatiile mele cu un capricorn workaholic, un scorpion pasional, un tauras protector..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right