Dieta Japoneza

Dieta Japoneza
  calendar_month        
Multumita unei diete si unui stil de viata mai sanatos, femeile si barbatii japonezi traiesc mai mult si mai sanatos decat restul populatiei planetei. Pe deasupra, japonezii se bucura de cea mai scazuta rata a obezitatii din lumea dezvoltata ? 3% - comparativ cu 11% in cazul francezilor sau 32% pentru americani. Ai putea crede ca secretul se afla in genele lor. Dar aceasta teorie este contrazisa atunci cand japonezii adopta o dieta in stil occidental, deoarece se ingrasa rapid.

Japonezii pun pret atat pe cantitate cat si pe calitate. Arta culinara se imbina armonios cu traditia si obiceiurile religioase, deseori un anumit fel de mancare avand valori simbolice pentru ei. Spre deosebire de stilul occidentalilor obisnuiti sa manance la fast food, in Japonia, masa nu este luata in graba ci este considerata ritual si trebuie respectat cu multa atentie.

Dieta japoneza este una foarte simpla ce ajuta la pierderea kilogramelor in plus intr-un timp foarte scurt. Pe deasupra, este una din cele mai sanatoase diete.

Principiile dietei japoneze

Continut scazut de grasimi
Continut ridicat de preparate pe baza de orez
Legumele sunt printre alimentele de baza
Feluri de mancare bogate in peste, soia si preparate din soia
Consum ridicat de condimente si ierburi aromate
Consum crescut de sare, atat pe post de condiment, cat si din alimente ? soia contine 16% sare
Consumul regulat de ceai verde

Meniul pe zile al dietei

Dieta japoneza clasica se va tine cel putin trei zile, dupa cum urmeaza:

Ziua I - ziua orezului. Se vor fierbe 200 ? 300 g de orez la foc mic. Dupa racire se adauga cateva picaturi de lamaie sau un mar ras. Acest orez se imparte in trei portii ce vor fi consumate pe parcursul zilei. Nu se consuma nimic altceva.

Ziua II - ziua pestelui. Se mananca doar peste fiert sau la gratar, simplu, fara nici un fel de adaos. Nu se va depasi cantitatea de 500 g peste pe zi.

Ziua III - ziua orezului. Meniul este acelasi cu cel din prima zi. In timpul dietei se vor consuma cat mai multe lichide ? apa si ceai.

In primele 3 zile de dieta se vor slabi 3 kg. Pe o perioada mai lunga, dieta garanteaza pierderea a aproximativ 7-8 kg in doua saptamani. Deoarece se slabeste foarte mult intr-un timp scurt, se recomanda o revenire treptata la meniul tau obisnuit, pentru a nu permite kilogramelor sa se depuna din nou.

Recomandari