Hula Hoop - activitatea amuzanta care te ajuta sa slabesti

Hula Hoop - activitatea amuzanta care te ajuta sa slabesti
  calendar_month        
Practicarea Hula Hoop-ului este la fel de eficienta pentru a arde calorii, ca si alte sporturi moderate, cum ar fi step aerobicul sau mersul energic, spune un nou studiu.

In timpul unui nou studiu care a implicat 16 femei, cu varste cuprinse intre 16 si 59 ani, participantele au invatat cum sa faca exercitii de hula hoop, adica sa invarta cercul in jurul taliei, bratelor si picioarelor.

Cercetatorii au urmarit consumul de oxigen si bataile inimii participantelor la studiu cu ajutorul unor monitoare speciale.

Studiul a aratat ca ritmul cardiac mediu a fost de 151 batai pe minut, in timp ce consumul de oxigen a atins 20 mililitri pe kilogram pe minut.

Aceste rezultate inseamna ca femeile au ars cu aproximatie 210 calorii intr-o sedinta de o jumatate de ora de exercitii hula hoop.

Doctorul John Porcari, antrenor fiziolog la Universitatea din Wisconsin, La Crosse, spune ca aceste rezultate nu sunt deloc surprinzatoare, insemnand ca hula hoop-ul poate fi considerat drept o activitate foarte eficienta pentru intregul corp.

Hula hoop-ul imbunatateste flexibilitatea si dezvolta musculatura abdominala, pe cea a picioarelor, bratelor si spatelui.

E important de stiut ca participantele la studiu au folosit cercuri grele, care sunt mai eficiente, dar si mai usor de folosit in antrenamentul sportiv, deoarece se invart mai usor in jurul corpului.

Ce mai astepti? Joaca-te cu cercurile si slabeste in acelasi timp!

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Sandale cu toc Jian Bej
Shop Ele.rochevron_right