Mersul pe role - fitness distractiv

Mersul pe role - fitness distractiv
  calendar_month        
Mersul pe role intra in categoria activitatilor care nu este numai distractiva, dar care are un efect deosebit asupra corpului.

Efectele terapeutice pe care le are mersul pe role sunt nenumarate.

S-a dovedit stiintific ca aceasta activitate are aceleasi efecte benefice ca si joggingul din punct de vedere al sanatatii cardio-vasculare si al arderii de calorii.

Cu toate ca este un exercitiu extraordinar pentru musculatura picioarelor , mersul pe role nu supune incheieturile unei tensiuni la fel de mari ca si joggingul.


In general, acest sport este o activitate care poate fi practicata in orice imprejurare, este foarte distractiv si ajuta la tonusul total al musculaturii.


Combinatia mai multor tehnici de patinaj poate servi tonifierii anumitor grupe musculare precum, gambele, coapsele, abductorii si fesierii. Daca sunt executate si intoarceri se pot antrena si muschii spatelui si ai abdomenului abdomenului.


Daca patinam pentru viteza, in pozitie aplecata, cu genunchii indoiti si folosindu-ne de brate pentru elan, vom lucra si pectoralii si abdomenul pe langa muschii picioarelor.


Daca patinam cu avant mare pe pas, ne vom imbunatati ritmul cardiac si ne vom intari muschii spatelui.


Studiile au aratat ca mersul pe patine cu rotile ofera un intreg antrenament de aerobic pentru ca pune la treaba toate grupele importante de muschi si consuma calorii si arde grasimea din corp la fel ca si joggingul.


In numai o ora de mers normal pe role se vor arde 330 de calorii la o femeie de statura medie. Daca patinajul se face in forta, numarul caloriilor arse poate atinge 600.

Bineinteles ca mersul pe role poate avea si alte avantaje nabanuite precum:Este o activitate benefica pentru intreaga familie.
Concursurile de gen sunt mult mai palpitante decat o cusa de alergari sau un maraton.
Este un sport recomandat persoanelor supra-ponderale deoarece nu afecteaza incheieturile precum alte sporturi.
De multe ori mersul pe patine este recomandat depresivilor, pentru ca reuseste sa-i integreze social si are puterea de a bine-dispune pe oricine.
Femeile care tocmai au nascut prefera acest sport pentru ca le permite sa-si recapete forma fizica si il pot practica in parc alaturi de copii.
Poate fi considerat un sport de cuplu, deoarece este o activitate placuta sa mergi pe role de mana cu partenerul,
Poate fi practicat in orice perioada a zilei
Il poti considera o varianta mai rapida de a ajunge la serviciu.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right