Mituri despre slabire (I)

Mituri despre slabire (I)
  calendar_month        
Pentru a pierde cateva kilograme, unele femei ar fi in stare de orice. Dar atentie la piedici! Nu crede tot ce se spune in materie de slabit !

Toata lumea poate fi slaba

Din nefericire, nu! Acest lucru depinde de constitutia musculara a fiecarui individ. Se pot distinge 3 morfotipuri:

ectomorful: silueta este longilina, cu putina masa musculara;
mezomorful: silueta este mai dezvoltata, la fel ca si musculatura;
endomorful: tendinta spre corpolenta, cu muschi putin dezvoltati. Cu o astfel de morfologie, e greu sa fii zvelt.

Cu toate acestea, intotdeauna poti incerca sa ai ai o alimentatie echilibrata si sa practici sport si, cine stie, in cateva luni, poti fi placut surprinsa!

Slabesti prin transpiratie

Este adevarat, prin transpiratie slabim, insa este o scadere in greutate efemera si indirecta. In realitate, se pierde doar apa, pe care o recuperam apoi imediat, cand bem. Aviz fetelor care fac sport imbracate in multe straturi: eforturile voastre sunt in van! In plus, aceasta practica este periculoasa pentru sistemul cardiac, care este solicitat in exces prin termoreglare.

Saritul unei mese pe zi ne ajuta sa slabim

Bineinteles, o masa in minus se vede pe cantar, insa acest lucru constituie un dezechilibru important pentru organism. Cand sarim o masa, organismul isi da seama ca e pacalit si va compensa la masa urmatoare, din care va stoca mai multe grasimi decat ar fi normal. Solutia: modifica ce ai in farfurie si cantitatile, fara sa umbli la ritmicitatea meselor.

Slabesti daca mananci doar legume

E ok sa consumi mai multe vegetale cand vrei sa slabesti, dar nu sa le consumi in exclusivitate. Ele sunt recomandate pentru drenarea organismului, insa aportul lor caloric este prea slab pentru a satisface toate nevoile organismului. Limitarea alimentatiei la legume duce la carente. Mai ales cand faci sport, aportul proteic este recomandat.

Citeste si partea a II-a a articolului!

53512.jpg

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Taina fericirii...
  • person

    "the rest is still unwritten!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right