Nu reusesti sa slabesti? Iata un MOTIV la care nu te gandeai!

Nu reusesti sa slabesti? Iata un MOTIV la care nu te gandeai!
  calendar_month        
Incerci de multa vreme sa tii o dieta sanatoasa, dar cu toate acestea nu reusesti sa slabesti? Inseamna ca ceva nu-ti face bine. Nu ne place sa-ti spunem acest lucru, dar pana si cele mai sanatoase alimente din lume te pot ingrasa, daca ai intoleranta la ele.

Acest lucru inseamna ca degeaba iti numeri zilnic caloriile consumate, daca nu reusesti sa depistezi acele alimente pe care organismul tau nu le tolereaza.

Ce este intoleranta alimentara?

Intoleranta alimentara reprezinta o sensibilitate a organismului fata de anumite produse pe care le consumi. Aceasta sensibilitate este cauzata de un deficit enzimatic al aparatului digestiv. Enzimele contribuie la descompunerea alimentelor. Fiecare enzima are un rol bine definit si se ocupa de descompunerea anumitor alimente. In cazul in care una dintre enzime este deficitara, organismul tau dezvolta o intoleranta la alimentele pe care enzima respectiva ar fi trebuit sa le descompuna.

Persoanele care sufera de intoleranta alimentara pot atenua efectele ei prin eliminarea din alimentatie a produselor pe care organismul nu le suporta. Dupa aproximativ 3 luni, alimentele pot fi consumate din nou, insa in cantitati mici si doar din cand in cand.

De ce te ingrasa intoleranta alimentara

Intoleranta alimentara te ingrasa deoarece este o afectiune greu de depistat fara un control medical, mai ales ca poti dezvolta intoleranta la alimente sanatoase, cum sunt, spre exemplu, merele. Merele sunt sanatoase si le mananci crezand ca slabesti, insa in cazul unei intolerante, efectul lor este invers. O metoda eficienta de a slabi este sa depistezi ce alimente iti saboteaza dieta. Sa fie graul, porumbul, drojdia de bere, laptele?

Indiferent care este alimentul problematic, efectele sunt de cele mai multe ori aceleasi: balonare, constipatie sau diaree, crestere in greutate, greata, durere abdominala. In cazuri mai grave, intoleranta alimentara provoaca insomnie, anxietate sau depresie.

Cum depistezi alimentele pe care nu le tolerezi

Intoleranta alimentara poate fi descoperita cu ajutorul unor teste serologice speciale. Acestea evalueaza modul in care organismul tau reactioneaza la anumite alimente. Cel mai cunoscut test de depistare a intolerantei alimentare este testul York.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, jumatate din populatia globului sufera de intoleranta alimentara. Unele dintre aceste persoane sunt predispuse la ingrasare sau, in caz mai grav, la obezitate.

Alergiile alimentare nu ingrasa

Multa lume are tendinta de a considera ca intoleranta alimentara este totuna cu alergia alimentara, insa cele doua afectiuni sunt diferite, chiar daca au manifestari asemanatoare. Alergia alimentara apare in momentul in care organismul tau percepe anumite substante ca fiind periculoase, in timp ce intoleranta alimentara apare in momentul in care organismul tau este incapabil sa digere anumite substante.

Cele mai comune alimente care provoaca alergii alimentare sunt alunele, nucile, fructele de mare, pestele, crevetii si homarii. Alergiile alimentare nu ingrasa, dar pot provoca eczeme, crize de astm, anafilaxie sau soc anafilactic.

Autor: Laura Galan

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Nu am voie sa intreb ,,de ce?"
  • person

    "http://luiza.zboara.eu - sau - fericirea daruita de copii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right